Knut Knudsen blir manager for Team Argon 18 Xtrapersonell. (Foto: TV 2)
Knut Knudsen blir manager for Team Argon 18 Xtrapersonell. (Foto: TV 2)

Blir dette fremtidens sykkelstjerner?

Team Xtrapersonell og den gamle sykkellegenden Knut Knudsen satser ungt med nytt sykkellag.

Unaas Cycling og Team Argon 18 Xtrapersonell presenterte i dag sitt ferske lag på en pressekonferanse i Oslo. Foruten om svenske Per-Arne Holt på 32, består stammen i laget av unggutter mellom 18 og 22 år.

Unaas Cycling skal sørge for utstyr til laget, mens Team Xtrapersonell med Jørgen og Anders Aukland i spissen, har lang erfaring fra treningsstruktur innenfor skisport og beveger seg over i sykling for første gang. Med seg på laget har de også tidligere toppsyklist Knut Knudsen.

Under dagens pressekonferanse ble den offisielle trøyen avdekket og påkledd kaptein Ola Elfmark. I tillegg var representanter fra Team Xtrapersonell på plass for å hilse på guttene for første.

Et lag for fremtiden
Ifølge den tidligere OL-helten Knudsen er det en lovende gjeng han nå skal jobbe med fremover.

- Jeg er først og fremst voldsomt imponert over treningsviljen til disse guttene. Det er første steg på veien til å bli fullkomne syklister, mener Knudsen.

Men en så ung stall av ryttere har de et forsiktig mål fra start.

- Vi jobber med et tre-års perspektiv og vi ønsker å etablere oss som profesjonelle i løpet av den tiden. Frøet er nå sådd, men vi trenger tid på oss for å gro skikkelig, forteller han.

Nyttig erfaring
20 år gamle Ola Elfmark fra Kongsvinger er utnevnt til kaptein på det unge mannskapet. Han mener erfaringen til trener Tom Pedersen og team manager Knut Knudsen er til stor inspirasjon for rytterne. Blant annet har laget vært en måned på treningsleir hos Knudsen i Italia.

- Det er klart det er ekstremt viktig for oss med erfarne trenere rundt oss. Det er både inspirerende og lærerikt med så rutinerte herrer i teamet. Disse gutta kan virkelig sykling og i tillegg bidrar Knut med mange spennende historier fra sin karriere, sier Elfmark.

Kapteinen for Argon 18 Xtrapersonell synes hele stemningen rundt laget er optimal.

- I tillegg til at personene rundt bidrar med erfaring og gode råd, så tar de godt vare på oss og får oss unge ryttere til å senke skuldrene og fokusere på mål i et fremtidig perspektiv. Når det er så mange med, så kan vi syklistene fokusere på det vi skal, nemlig å sykle, forteller 20-åringen.

- I tillegg kjenner de fleste gutta på laget hverandre fra før gjennom skole og sykkelmiljøet generelt. Det er også bra for moralen.

Se hva Knut Knudsen tenker om et norsk profflag (artikkelen fortsetter under videoen):

609794

Yngstemann
- Det er utrolig kult å få lov til og være en del av et såpass profesjonelt lag, forteller 18-årige Elias Røed.

Sammen med Magnus Tønsager er han yngstemann på laget. Begge to går på NTG i Bærum og innrømmer at det er klassekamerater som nok er en smule misunnelige.

- Alle håper jo på å kunne få være med på et lag som satser på en gjeng unge ryttere, så det kan jo hende noen blir litt misunnelige, innrømmer han.

- Vi har jo sett brødrene Aukland på tv. Nå gleder jeg meg til å jobbe med dem.

Laget skal konkurrere i SWEcup i Halmstad allerede denne helgen.