weng
weng

Weng, Dyrhaug og Golberg inn blant de beste

Heidi Weng, Niklas Dyrhaug og Pål Golberg er inne på seniorlandslagene i langrenn for neste sesong.

Weng og Dyrhaug har fått plass på allroundlagene, mens Pål Golberg er nytt ansikt på sprintlandslaget.

– Alle disse tre er sportslig kvalifisert hvor resultatene taler for seg. Heidi, Pål og Niklas har blant annet vært på pallen i verdenscupen, poengterer landslagssjef Vidar Løfshus.

Allroundlandslaget for menn er ikke uventet det største laget med åtte utøvere. Niklas Dyrhaug fra Tydal er kommende vinter med Petter Northug og de andre allrounderne. Sprintlandslaget på herresiden teller seks løpere. Her er Pål Golberg ny fra neste sesong. Kvinnelandslagene deles opp i allround/distanse og allround/sprint med henholdsvis seks og fire løpere. Kometen Heidi Weng er her inne i varmen på allroundlaget.

Gir mange muligheten
– Vi har lagt opp til en langtidssatsing frem mot OL i Sotsji hvor vi har tatt ut større lag på seniorsiden. Det er for øyeblikket veldig mange gode langrennsløpere som vi ønsker å gi muligheten til å prestere, sier Vidar Løfshus.

– Det naturlige hovedmålet kommende sesong blir VM i Val di Fiemme, men med individuelle delmål i både verdenscupen og i Tour de Ski, påpeker Løfshus.

Niklas Dyrhaug (Foto: JONATHAN NACKSTRAND/Afp)
Niklas Dyrhaug (Foto: JONATHAN NACKSTRAND/Afp)

Han tilføyer at norske løpere skal være med å prege toppen av resultatlistene hele vinteren.

På kvinnesiden er det et mindre skille på lagene på kvinnesiden. Lagene har felles samlinger til september. «Spesialsprinterne» kommer deretter til å ha egne sprintsamlinger.

Første fellessamling er i Lillehammer i regi av Olympiatoppen 7.-11. mai. Skiforbundet planlegger en tradisjonell sesongoppkjøring med et ekstra høydeopphold. Fram mot hovedmålene, VM i Val di Fiemme og OL i Sotsji året etter, blir det også flere døgn i høyden for lagene enn noen gang tidligere.

Kjølstad ute
Tidligere sprintverdensmester Johan Kjølstad er ikke lenger i landslagsvarmen, men kommer å satse på langløp. Vasaloppet blir det store høydepunktet kommende sesong.

– Jeg ser frem til en nysatsing etter å ha satset sprint i ti år. Det er moro med nye muligheter og en annerledes satsing, men blir nok å se på Beitostølen og i NM sprint, sier Kjølstad.

Juniorlandslaget for den kommende vinteren er foreløpig ikke fylt opp. Det jobbes med endelig uttak i nær fremtid. (©NTB)

Uttak landslagene i langrenn sesongen 2012/2013:

Menn, allround:
Tord Asle Gjerdalen (Fossum), Petter Northug jr. (Strindheim), Eldar Rønning (Skogn), Martin Johnsrud Sundby (Røa), Sjur Røthe (Voss), Petter Eliassen (Byåsen), Kristian Tettli Rennemo (Leksvik), Niklas Dyrhaug (Tydal).

Sprint:
Ola Vigen Hattestad (Ørje), Eirik Brandsdal (Kjelsås), Øystein Pettersen (Lillomarka), Anders Gløersen (Rustad), John Kristian Dahl (Strindheim), Pål Golberg (Gol)

Kvinner, allround/distanse:
Marit Bjørgen (Rognes), Therese Johaug (Nansen), Marthe Kristoffersen (Varden), Kristin Størmer Steira (Forsøk), Vibeke Skofterud (Slitu), Heidi Weng (BUL).

Allround/ sprint:
Astrid Uhrenholdt Jacobsen (Heming), Celine Brun-Lie (Njård), Ingvild Flugstad Østberg (Gjøvik), Maiken Caspersen Falla (Gjerdrum).

Mer innhold fra TV 2