Dan Børge Akerø intervjuer Drillo under hans overraskelsesparty i anledning 70 årsdagen til landslagssjefen. (Foto: TV 2)
Dan Børge Akerø intervjuer Drillo under hans overraskelsesparty i anledning 70 årsdagen til landslagssjefen. (Foto: TV 2)

«For jævlig» overraskelse for Drillo

Egil «Drillo» Olsen var ikke særlig begeistret over å bli lurt rett inn i sin egen bursdagsfeiring. Jubilanten brøt likevel et prinsipp for å si noen ord i anledning 70-årsdagen.

– Jeg har to prinsipper: Det er at jeg verken kjører bil eller snakker med pressen med over 0,2 i promille. Her er det tydeligvis noe som gjør at jeg må bryte ett av dem, sa Drillo etter et glass forfriskende drikke på Ullevaal stadion fredag.

Trenerlegenden blir 70 år søndag, men hadde håpet helgen skulle gå forbi uten særlig oppstyr. Men Norges Fotballforbund med president Yngve Hallén i spissen ville det annerledes.

– Dette er helt for jævlig. Jeg ble tatt på senga. Med så mange folk er det rart at ingen har gjort meg mistenksom. Men han (Hallén) feirer vel rundt år en gang han også, så jeg får planlegge en hevn, sa Drillo og spanderte på seg et smil.

Les Ola By Rises 70-årsdikt til Drillo

Se reportasje øverst i artikkelen

Mister helgefotball
På grunn av feiringen går han også glipp av fredagens eliteseriekamp mellom Vålerenga og Sogndal. Og «sjokket» var ikke over med det.

– Først går jeg glipp av kampen i kveld. Så er jeg invitert i bursdagsselskap på lørdag, og da er det El Clásico klokka åtte. Søndag får du ikke tak i meg.

Samtidig er Egil Olsen klar over hvorfor så mange hadde møtt opp for å feire ham fredag ettermiddag. 70 år er en imponerende alder for en fotballtrener. Mannen som skal lede Norge i kvalifiseringen til Brasil-VM hevder han er svært privilegert.

– Jeg er klar over at jeg er en gammel mann – jeg legger ikke femårsplaner lenger. Samtidig vet jeg at jeg er veldig privilegert. Jeg er heldig med hvor jeg bor, og jeg har fått reist en del og sett at ikke alle har det like bra, sier den turglade treneren.

NFF feiret Egil Drillo Olsen sin 70 års dag på Ullevaal stadion. (Foto: Varfjell, Fredrik/NTB scanpix)
NFF feiret Egil Drillo Olsen sin 70 års dag på Ullevaal stadion. (Foto: Varfjell, Fredrik/NTB scanpix)

Kom med din bursdagshilsen til Drillo i kommentarfeltet nederst.

Lang karriere
Og etter den kommende kvalifiseringen – og et eventuelt VM – er karrieren over for en av Norges største trenere gjennom tidene.

– Etter denne kontrakten her er dere definitivt kvitt meg, flirte Drillo.

Gjennom en 40 år lang trenerkarriere har han vært med på mange opp- og nedturer. Flest oppturer. Hvilken som henger høyest er han helt klar på.

– Da vi vant kvalifiseringsgruppen til VM i USA i 1994. Jeg tror ikke noe lag fra seedingsnivå 5 har gjort det før. Vi møtte Nederland, England, Tyrkia og Polen. Da vi slo Polen 3-0 i siste kamp var det stort. Å slå Brasil (VM 1998) var ikke like overraskende, slo den blivende 70-åringen fast. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2