Mons Ivar Mjelde (Foto: Bendiksby, Terje/Scanpix)
Mons Ivar Mjelde (Foto: Bendiksby, Terje/Scanpix)

Skadesituasjonen til Start begynner å bli kritisk

Les deg opp før kampen mellom Sandefjord og Start.

Alle adeccoligakampene ser du på TV 2 SUMO

Kamp: Sandefjord Fotball – IK Start

2011: Ikke i samme divisjon

2010: 1-2

2009: 1-0(Tippeliga)

Sandefjords tre siste kamper i år: Tap, seier.

Starts tre siste kamper i år: Seier, uavgjort.

Karantener Sandefjord: Ingen

Karantener Start: Ingen

Spillere sikkert ute med skade Sandefjord: Dokken, Røyrane.

Spillere sikkert ute med skade Start: Madsen, Børufsen, Kristiansen.

Spiller usikre skade Sandefjord: Ingen.

Spillere usikre skade Start: Mathisen.

Antatt lagoppstilling Sandefjord:
Austbø – Bindia, Amankwah, Gabrielsen, Brix – Gustavsen/Torp, Jaiteh, Dimitriadis, Lamøy – Hansen - Aas.

Antatt lagoppstilling Start:
Valderhaug – Nouri, Andersen, Kristjansson, Vikestøl – Asante, Owello, Søgård, Oladapo – Hoff - Vilhjalmsson.

Kampvurdering:

Dette er den andre kampen på rad hjemmelaget tar imot en opprykksrival. Forrige kamp endte med tap 2-1 for Sarpsborg 08, en kamp som huskes best for den alvorlige skaden Kenneth Dokken pådro seg. God bedring, Kenneth! Start kommer fra seier hjemme mot HamKam. De har vist god form i starten av sesongen, selv om kampen sist helg var en jevn affære.

Forrige helgs triste hendelse med Kenneth Dokken setter han naturlig nok ut av spill til denne kampen og i lang tid fremover. I Dokkens fravær tror vi Dimitriadis blir trukket ned som en sentral midtbanespiller sammen med Jaiteh. Og da vil det åpne seg rom for at Hansen blir flyttet frem som spiss, og at Gustavsen/Torp kommer inn som kant. Dette vil eventuelt gi Sandefjord mer fart på topp, og at de ender opp i en nesten ren 4-4-2 formasjon.

Skadesituasjonen til Start begynner å bli kritisk. De har Børufsen ute for en lengre periode, samt at både Mathisen (antakeligvis) og Madsen er ute med strekkskader til dette oppgjøret. Det gjør at Kristjansson fortsetter å vikariere som stopper ved siden av Andersen, og Nouri kommer tilbake i startoppstillingen. Kristjansson var banens gigant både som back og stopper forrige runde, og Nouri en meget habil back, så dette trenger nødvendigvis ikke å svekke laget nevneverdig.

På keeperplass har Mjelde en flott utfordring med å velge mellom to gode keepere i Lund Hansen og Valderhaug. Fremover i banen er det Oladapo som henger i en tynn tråd, da hans prestasjoner på kanten ikke har vært gode nok i de to første kampene. Det blir spennende å se om trener Mjelde slipper til en av unggutta fra start i denne posisjonen. Kanskje Dardan Dreshaj fra egen rekrutt-tropp får sin debut, etter han tidligere denne uken skrev proffkontrakt med Start og er disponibel for trener Mjelde ved behov.

Dette er en helt åpen kamp mellom to gode lag. Sandefjord var relativt tamme mot Sarpsborg 08 forrige helg, og vi er overbevist om at de trykker til høyere i banen i denne kampen. Mer tempo i ball og i vendingsspillet vil skape flere åpninger i Start enn det som oppsto i Sarpsborg 08. Defensivt må Sandefjord luke bort pasningsfeil i farlig sone foran egen 16 meter, samt å være mer nøyaktig med å ta ut kontringspunktene til sin motstander når laget er i angrep. Start har virket solide til nå, og får et lite favorittstempel i denne kampen. Vilhjalmsson har kommet godt i gang på topp med 3 mål på to kamper, samtidig som Hoff og Asante har vært bevegelige og gode. Men de har sluppet inn 5 mål på to kamper, så konsentrasjon i det defensive spillet må tas tak i. Vinneren av denne kampen, hvis det blir noen, har kommet meget godt i gang i årets sesong etter å ha hatt en veldig tøff motstand i sesongstarten.