LIKER MEDIESTYRET: Tooji forteller til «God kveld Norge» at han ikke bryr seg så mye om spørsmålene rundt hans privatliv.
LIKER MEDIESTYRET: Tooji forteller til «God kveld Norge» at han ikke bryr seg så mye om spørsmålene rundt hans privatliv.

MGP-Tooji: – Det er bullshit!

Nekter å syte over oppmerksomhet fra pressen.

Tooji Keshtkar er det store, norske håpet i «Melodi Grand Prix».

Den 26. mai, på hans egen 25-årsdag, braker det løs med finale i Baku.

Før den tid har Tooji vært i Los Angeles for å gjøre ferdig albumet sitt.

Les også: Slik har du aldri sett «MGP»-Tooji før

Stolt Nordmann

Da «God kveld Norge» nylig møtte 24-åringen i USA, kunne han fortelle om stoltheten for både bakgrunnen sin og det norske samfunnet.

– Vi er godt og blandet. Jeg er norsk. Greit at jeg har litt eksotisk krydder i ryggsekken min, men jeg er norsk og Norge er landet mitt. Jeg er stolt av å være nordmann.

Det er med låten «Stay» at Tooji skal forsøke å dra seieren i havn og han mener selv at låten har flere fordeler som kan gi høye poengsummer.

– Noe vi kan vinne på er at «Stay» appellerer til ekstremt mange land. Jeg har møtt mange mennesker fra for eksempel Hellas og Tyrkia som bare «You have a lot of elements our kultur» og jeg bare: «yes I do, I do!», ler Tooji.

Les også: MGP-Tooji: – Jeg får nakenbilder på Facebook

– Til og med «Haters», I love you!

«Melodi Grand Prix» er et helt spesielt eventyr, noe som også fører til at både privatpersoner og presse plutselig gir en stor interesse for ungguttens privatliv.

Tooji kan fortelle at han ser på dette som en del av leken og at det er noe man må tåle som kjendis.

– Jeg synes det er så bullshit med folk som bare: «Nei, jeg ønsker ikke søkelyset og papparazi», og alt det der. Det blir sånn, du har bedt om det her selv. Alle er litt PR-kåte inni seg liksom. Det blir så teit, sier han.

Han tar mediepresset med knusende ro.

– Jeg klager ikke for at solen skinner altså. Det er flott at folk liker musikken min og at jeg har fått så mye feedback. Til og med «Haters», I love you!, sier Tooji.

Les også: Tooji: – Jeg mistet bakkekontakten

Et dramatisk alter ego

I Los Angeles jobber Tooji med sin nære venn og musikkprodusent Andreas Schuller, også kjent som Axcent, og artist og låtskriver Justin Trenter.

Trenter er bant annet er kjent fra gruppen «Semi Precious Weapons» og som har jobbet for stjerner som Lady Gaga.

Andreas kan fortelle at det viktigste med den nye platen til Tooji, er å reflektere han som person.

– Det er definitivt genuin musikk, sier Shuller.

Og mens de tre har jobbet med å få fram det dramatiske og mørke, har også Tooji funnet fram et alter ego i seg selv.

– Justin og Axcent har virkelig pushet mitt alter ego fram. Og det er veldig dramatisk og veldig mørkt. Og noen ganger når jeg har lyst til å tulle litt ekstra så føler jeg meg som, jeg vet ikke om du har sett «Little Britian», hun Bubbles.

Se Toojis alter ego i videovinduet over.

– Beyonce har Sasha Fears og jeg har en feit, britisk dame, sier artisten.

Se video av Bubbles fra «Little Britain» her:

Les også: «MGP»-Tooji: – Jeg vil ikke være en mediehore

Gode vinnersjanser

Justin, som nå har blitt god venn av Tooji, tror at den norske artisten kan gjøre det godt i Melodi Grand Prix, til tross for at han ikke selv har hørt mye om konkurransen.

– Jeg lærte nylig at Grand Prix er større enn Superbowl. Jeg er en typisk dum Amerikaner, jeg vet ikke om ting med mindre de inneholder «The Kardashians». Nei da, jeg bare tuller, flirer Justin.

Les også: Tooji gråt av glede: - Jeg vant, jeg vant!