Ville ha 27.000 kroner av kvinne (91) for takvask

Da ringte hun politiet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den 91 år gamle kvinnen på Hovenga i Porsgrunn fikk fredag besøk av to irske arbeidere som tilbød seg å vaske taket hennes.

Overbevist om at dette var et godt tilbud takket kvinnen ja og arbeiderne gikk i gang.

Ville ha 27.000

Etter noen timers arbeid ville mennene ha betalt den nette sum av 27.000 kroner. Kontant på stedet.

Svært overrasket over den høye prisen, fortalte kvinnen dem at hun ikke hadde et slikt beløp liggende og de ble enige om at de skulle komme tilbake senere.

Men i mellomtiden tok hun et par telefoner. Da irene kom tilbake for å hente pengene, ble de møtt av 91-åringens sønn, i tillegg til en politipatrulje.

– Etter en del fram og tilbake, ble kravet frafalt, opplyser operasjonsleder Terje Traaholt ved Telemark politidistrikt.

Les også: Britiske steinleggere hadde med seg 13-åring til Norge

Uvisst om det er straffbart

I det siste har politiet fått flere henvendelser som ligner. Ifølge Traaholt dreier det seg om useriøse takreparatører eller takvaskere som tilbyr sine tjenester.

– Resultatet er store regninger som skal betales kontant. Felles er også at man føler seg presset til å betale for en tjeneste som er svært dårligere og ekstremt mye dyrere enn først avtalt.

Både politiet og Skatteetaten har gått ut og advart mot slike håndverkere tidligere. Men det er foreløpig uvisst om de har gjort noe straffbart.

– Det kan være litt i grenseland mellom å være straffbart eller bare umoralsk. Det kan være bedrageri, men vi er helt avhengig av å få inn en anmeldelse fra fornærmede for å kunne etterforske saken, sier jourhavende jurist i Telemark.