Siv Jensen hos Kristiansen og Strand (Foto: TV 2)
Siv Jensen hos Kristiansen og Strand (Foto: TV 2)

Siv Jensen ønsker seg større «politiske muskler»

Frp-leder Siv Jensen skal hver dag fram til stortingsvalget i september i 2013 jage etter velgere som kan gi henne kraft i forhandlinger med de andre borgerlige partiene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

- Fremskrittspartiet har i mange år hatt en åpen dør, en invitasjon, til samarbeid på den borgelige side. Så kom Høyre etter, gledelig nok. Derfor har Venstre og Kristelig Folkeparti måttet gå i seg selv og kan ikke lenger sitte og sutre på kammerset. Samarbeidsvegringen var grunnen til at det gikk galt ved valget i 2009. Velgerne ville egentlig noe annet, sier Jensen.

Frp-lederen er helgens gjest hos «Kristiansen & Strand» på TV 2 Nyhetskanalen.

Denne helgen samler hun partiet sitt til landsmøte på Gardermoen. Hun skryter av Venstres vedtak sist helg. Venstre slo fast at alle dagens opposisjonspartier må snakke sammen med sikte på å danne ny regjering etter neste valg.

– Venstre gjorde et kvantesprang ved ikke å stå i veien for et regjeringsskifte. Men for oss er det ikke tilfeldig hvilket regjeringsskifte vi får. Dette handler om politikk. Derfor er det stor forskjell mellom en borgelig regjering med og uten Fremskrittspartiet, sier Jensen.

Siv Jensen har avvist at Frp vil være et støtteparti for en regjering de ikke sitter i selv.

SIV JENSEN: – Uaktuelt å støtte en regjering uten Frp

Jensen mener partiet fikk veldig lite betalt da de i sin tid var støtteparti for Bondevik 2-regjeringen. Hun sier at hennes oppgave er å gjennomføre Fremskrittspartiets politikk og da helst i regjering. Men det krever muskler i eventuelle fremtidige forhandlinger med de andre tre borgelige partiene.

– Politiske muskler

Hun mener det er mange saker som forener de fire borgelige partiene, men at det også nødvendig å understreke uenighetene.

– Vi vil bli så store og sterke at vi får muskler til å forhandle fram endringer i poltikken, sier Jensen. Og det er det opp til velgerne å gi henne, legger hun til.

CARL I. HAGEN: – Veldig rart å ikke være på landsmøte

– Bare Frp har alternative løsninger

- Vår dagsorden er å endre politikken. Vi vil ha ny politikk. Det er nemlig eneste muligheten for å gjøre noe for å avskaffe helsekøene og sette pasientene i fokus, for å få gjort noe med kriminalitetsutviklingen, for å få gjort noe med den trege veibyggingen i Norge. Det er bare Fremskrittspartiet, og det vet velgerne, som de siste 30-40 årene har foreslått alternative løsninger til dagens politikk. Da er på tide at vi får vist hva vi duger til, sier Jensen.

På helgens landsmøte skal Jensen og delegatene meisle fram partiets politiske plattform fram mot valget i 2013. De skal snakke om innvandring, om de lange sykehuskøene, om klima- og miljøspørsmål.

Følg Fremskrittspartiets landsmøte på tv2.no

Landsmøtet vil også legge fram et helt ny økonomisk politikk. Jensen mener handlingsregelen står for fall.

– Vi kommer til å lansere et alternativ til handlingsregelen. Poenget med det er å vise at det går an å disponere det norske folks penger på en langt bedre måte enn i dag. Det handler om å investere for å ruste oss for fremtidig verdiskapning. Vi vil gjøre noe med veiutbyggingen, vi vil vedlikeholde bygningsmassen vår, vil vi fjerne norske særskatter og gjøre alt vi kan for å gjøre norske næringsliv skikkelig konkurransedyktige. Det kommer til å bli viktigere enn noensinne, sier Jensen.

SE «KRISTIANSEN & STRAND» PÅ TV2 NYHETSKANALEN FREDAG KL.18 OG LØRDAG OG SØNDAG KL. 12.30 OG KL.16.30