ROSER SP: Venstre ledelsen gir Senterpartiet honnør for å tenke nytt i samferdselspolitikken. (Foto: Ingvil Teige Stiegler)
ROSER SP: Venstre ledelsen gir Senterpartiet honnør for å tenke nytt i samferdselspolitikken. (Foto: Ingvil Teige Stiegler)

Venstre skryter av Senterpartiet

Mens Sentrepartiet latterliggjør Venstre, svarer Venstre med å skryte av sine tidligere sentrumskamerater.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Jeg vil gi honnør til Senterpartiet for å tenke nytt om alternativ finansiering i samferdselspolitikken, sier nestleder i Venstre, Terje Breivik.

Under Senterpartiets landsstyremøte torsdag innrømmet Navarsete overfor tv2.no at hun frykter at den rødgrønne regjeringen kan tape stortingsvalget i 2013, dersom hun ikke får med seg Arbeiderpartiet på å tenke nytt om finansiering av store samfredslsprosjekter.

– Jeg kan si det samme til deg som jeg sa til Jens Stoltenberg, nemlig at jeg kjenner en viss uro for at vi taper valget om vi ikke får til dette, sa Navarsete.

Les også: Storbyopprør mot transportplanen: - Vi kan ikke vente i 20 år til

– Arbeiderpartiet er bremseklossen

Senterpartiet vil ha en radikal reform som legger til rette for å kunne bruke langt mer penger på utbygging av veg og jernbane. På Stortinget har alle opposisjonspartiene gått inn for tilsvarende forslag.

– Det er behov for en helt annen satsing på jernbane og vegvedlikehold enn det dagens system og dagens regjering legger opp til. Problemet er at Jens Stoltenberg og Arbeiderpartiet som eneste parti sier bastant nei til en hver form for nytenkning på dette området. De er i motsetning til alle andre partier og folk flest fornøyd med slik som jernbanetilbudet og vegvedlikeholdet er idag, sier nestleder i Venstre, Terje Breivik til tv2.no.

Les også: Samferdselstopper ber regjeringen punge ut for veg og jernbane

Rister på hodet av Navarsete

I helgen gikk Venstres landsmøte inn for å snakke med alle opposisjonspartiene med sikte på å danne en grønn, borgerlig regjering etter neste valg. Torsdag latterliggjorde Senterparti-leder Liv Signe Navarsete vedtaket, og mener Venstre ikke lenger er til å kjenne igjen.

– Venstre er det liberale partiet i Norge og i motsetning til Sp og regjeringen har vi fremmet flere forslag på Stortinget om en mer human asylpolitikk overfor barn og en mer ambisiøs klimapolitikk. Vi har også tatt flere initiativ i Stortinget for å få på plass en politikk som legger til rette for gr¿ndere og mer verdiskapning, men Senterpartiet har stemt forslagene ned i Stortinget selv om de er for, sier Breivik til tv2.no.

Les også: Navarsete harselerer med Venstres Frp-flørt

Den nyvalgte nestlederen i Venstre er overrasket over at Liv Signe Navarsete trives så godt i en regjering som han mener tilrettelegger for sterk sentralisering og peker på at den forrige regjeringen som besto av Venstre, KrF og Høyre flyttet ut statlige arbeidsplasser i stort omfang.

– Jeg håper Senterpartiet er interessert i å samarbeide i Stortinget for å få på plass en bedre klimapolitikk, en human asylpolitikk og en bedre næringspolitikk for gründere dersom vi etter valget får en regjering av Venstre, Høyre og KrF. Sjansen for at partiet får større gjennomslag for dette er høyere med en slik mindretallsregjering enn tilfellet er idag hvor Arbeiderpartiet blokkerer alt, sier Breivik.