terror-dette-skjer-i-dag-F - Breivik skal forklare seg i detalj om Utøya

Torsdag ble planleggingen av terroraksjonen 22. juli 2011 og hendelsene i regjeringskvartalet gjennomgått i retten. Fredag er det hendelsene på Utøya som er tema for utspørringen av Anders Behring Breivik.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Torsdag avsluttet aktoratet sin utspørring om tiden fra 2006 til og med bombeangrepet i regjeringskvartalet. I denne perioden er Breivik og aktoratet sterkt uenige om når Breivik begynte å legge sine terrorplaner, samt detaljene i den første sakkyndigrapporten.

Fredag starter dagen med at de andre aktørene i retten også får anledning til å stille spørsmål om denne perioden, før aktor Inga Bejer Engh tar over med det som for mange blir den største prøvelsen hittil i rettssaken.

– Det var tungt å høre Breivik fortelle om planene rundt 22. juli. Nå vet vi at fredag blir enda verre. Derfor vil jeg be alle som er berørt av saken om å tenke nøye gjennom hva de får med seg av det som blir sagt. Det kan være ting det er lurt å beskytte seg mot, sier nestleder i Støttegruppen etter 22. juli, Christin Bjelland, til NTB.