UENIG: Knut Arild Hareides forlovede, Lisa Maria Larsen. har startet en gruppe på Facebook som boikotter aviser som bruker bilde av Anders Behring Breivik på forsiden. Hun får ikke støtte av forloveden.  (Foto:  Kleppen/Askjer/Montasje)
UENIG: Knut Arild Hareides forlovede, Lisa Maria Larsen. har startet en gruppe på Facebook som boikotter aviser som bruker bilde av Anders Behring Breivik på forsiden. Hun får ikke støtte av forloveden. (Foto: Kleppen/Askjer/Montasje)

Hareide stolt av kjæresten, men støtter henne ikke

KrF-leder Knut Arild Hareide sier han ikke vil støtte forlovedens Facebook-gruppe, som oppfordrer til boikott av aviser med bilder av Breivik. Men han er likevel stolt av engasjementet hennes.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Til sommeren skal Knut Arild Hareide, partileder i KrF, gifte seg med Lisa Maria Larsen. Nå har Larsen startet en Facebook-gruppe, kalt «Vi som boikotter aviser med abb avbildet på forsiden».

Samtidig er Knut Arild Hareide leder av 22. juli-komiteen på Stortinget.

Les også: 22. juli-komiteen mener terrorberedskapen ikke er god nok

Støtter ikke gruppen

Hareide støtter ikke gruppen og avviser at forlovedens initiativ er problematisk i forhold til hans lederrolle.

BOIKOTT: Lisa Maria Larsen har startet denne gruppen på Facebook. Hareide sier forloveden er overrasket over oppmerksomheten.  (Foto: SKjermdump fra Facebook)
BOIKOTT: Lisa Maria Larsen har startet denne gruppen på Facebook. Hareide sier forloveden er overrasket over oppmerksomheten. (Foto: SKjermdump fra Facebook)

– Nei, det synes jeg ikke. Jeg har mitt engasjement, men min forlovede må også få lov å vise sitt folkelige engasjement, sier Hareide til TV 2 Nyhetene.

Les også: KrF-leder om Utøya-utspill: – Langt fra normal tenkning

Som politiker er det vanskelig å være med å boikotte den frie pressen, men selv om han ikke støtter aksjonen er han stolt av Larsen.

– Jeg er stolt av min forlovede som ønsker å gi en støtte til ofre og pårørende i en så viktig sak, sier han.

Enig om det meste

– Vi er enig om det aller meste, men jeg ønsker ikke noen boikottaksjon av media eller aviser, sier Hareide.

Da TV 2 møtte paret i fjor sommer fortalte Lisa Maria om hvordan det er å være sammen med en partileder.

Les også: Opposisjonen: – 22. juli-kommisjonen en sovepute

– Det er rart å ha en kjæreste som så mange vil ha en del av. At folk plutselig synes jeg er interessant, det synes jeg er veldig rart, sa hun til TV 2.

Selv ønsket hun ikke å uttale seg om Facebook-siden til TV 2 Nyhetene, men ifølge Hareide er hun overrasket over oppmerksomheten.

– Det var nok litt uventet. Så jeg tror nok hun vil tenke seg om før hun starter en ny Facebook-gruppe, sier han.