orkanger-påstand - Ba om 14 års fengsel for Orkanger-drapet

Aktor la torsdag ned påstand om 14 års fengsel for 27-åringen som er tiltalt for å ha drept Harry Arve Nakstad (59) i Orkdal fjor høst.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den tiltaltes forsvarer mener dette er en for streng straff fordi drapet ikke kan anses som forsettlig. Ifølge ham er den tiltalte skyldig i legemsbeskadigelse med døden til følge, og ba av den grunn om at 27-åringen dømmes til sju års fengsel, skriver Avisa Sør-Trøndelag.

Den tiltalte 27-åringen skal ha blitt irritert da Harry Arve Nakstad ringte politiet og klaget på festbråk 8. oktober i Orkdal i fjor. Ifølge tiltalen skal han ha slått Nakstad flere ganger i hodet med et balltre. Han ble funnet død dagen etter med omfattende hodeskader.

Hendelsen skal ha skjedd i tiltaltes leilighet, der to andre personer var på besøk. Den ene besøkende skal etterpå ha hjulpet tiltalte med å bære den hardt skadde mannen tilbake til 59-åringens leilighet. Den andre skal ha vært med på å gjøre rent hos tiltalte.

På balltreet er det funnet DNA-bevis fra både den tiltalte og den døde mannen. Tiltalte vedgår å ha brukt slagvåpenet mot Nakstad, men ikke å ha slått ham med det. 27-åringen har forklart til politiet at han hadde drukket en halv liter med hjemmebrent, og at han hadde tatt en del tabletter drapskvelden.

Rettssaken begynte i Sør-Trøndelag tingrett mandag, og dom vil bli avsagt fredag 27. april, ifølge Avisa Sør-Trøndelag. (©NTB)