flyers og penguins (Foto: SCANPIX)
flyers og penguins (Foto: SCANPIX)

Sjekk denne historiske kamprekken: 4-3, 8-5, 8-4 og 3-10

Penguins og Flyers med målshow av de sjeldne i Stanley Cup.

Philadelphia Flyers - Pittsburgh Penguins 3-10 (3-1 i kamper):

Pittsburgh Penguins var på vei rett ut av NHL-sluttspillet og lå under 0-3 i kamper for erkerival Philadelphia Flyers.

Men på bortebane onsdag slo pingvinene til med en oppsiktsvekkende 10-3-seier. Laget reduserte dermed til 1-3 sammenlagt i best-av-sju-serien, men må vinne de tre siste kampene for å gå videre til 2. runde.

Femte kamp spilles førstkommende fredag.

– Det er én seier. Vi skulle prøve å overleve i kveld, og alle viste god innsats. Vi skal fortsette i Pittsburgh (neste kamp), sier superstjernen Sidney Crosby.

Les også: Her blir NHL-proffen (25) «taklet» av egne fans

Historisk antall mål
Selv om Penguins tapte de tre første kampene, har de tidvis bitt godt fra seg mot rivalen.

Oppgjøret - som kalles «Battle of Pennsylvania» - har nemlig gitt en utrolig rekke med sluttresultater: 4-3, 8-5, 8-4 og nå seinest 3-10.

Det vil si at Flyers totalt «leder» med sifrene 23-22. Og det på bare fire kamper. I de tre siste oppgjørene har ett av lagene scoret minst åtte mål.

De totalt 45 målene lagene imellom er ikke overraskende historisk. Aldri tidligere i Stanley Cup-historien er det blitt scoret så mange mål etter fire kamper, melder nhl.com.

– Dette er den merkeligste kampserien jeg har sett. Innimellom virker det som om ingen av lagene vil vinne kampen. Spillet går bare frem og tilbake og vi bytter på å score mål, sier Penguins-spiller Brooks Orpik.

Les også: Her spiller han pucken i vantet - og i mål!

– Vi ble ydmyket
Den forrige gangen et NHL-lag scoret minst ti mål i en Stanley Cup-kamp var for øvrig i 1990. Da hamret Los Angeles Kings inn hele tolv scoringer mot arme Calgary Flames.

Pussig nok var den forrige gangen Flyers slapp inn ti mål i en Stanley Cup-kamp mot nettopp Penguins. Året var 1989 og den levende legenden Mario Lemieux scoret fire av målene og hadde tre assist i 10-7-seieren.

Flyers-spillerne likte dårlig at baklengssmellen ble gjentatt 23 år seinere.

– I dag ble vi ydmyket foran våre egne fans. Det virket som vi glemte at Penguins har to av verdens beste spillere på isen. Kanskje vi trodde det ville bli enkelt på hjemmebane. Vi er definitivt ikke fornøyde nå, sukker Flyers-spiller Claude Giroux.

Staal med hat trick
I onsdagens kamp sto den nåværende storstjernen Crosby bak ett av målene for Penguins og leverte to assist.

I tillegg markerte Jordan Staal seg med hat trick, mens NHLs beste poengplukker i grunnspillet, Jevgenij Malkin, bidro med to mål.

– Det var nødvendig at «de store gutta» tok ansvar og det gjorde de virkelig i dag, skryter Penguins-trener Dan Bylsma.

Les også: Flyers vant «slåsskampen» mot Penguins
Les også: Rangers åpnet sluttspillet med seier

Canucks reduserte
Daniel Sedin var tilbake på isen for Vancouver Canucks i onsdagens oppgjør mot Los Angeles Kings.

Svensken har stått over tolv kamper på grunn av hjernerystelse. Han hadde en assist og hjalp Canucks til 3-1-seier, som gjør at canadierne fortsatt har et lite håp om avansement. Med seieren reduserte Canucks til 1-3 sammenlagt. Neste kamp spilles i Vancouver søndag.

New York Rangers ledet 2-0 mot Ottawa Senators, men gjestene tapte til slutt 2-3 etter forlengning. Kyle Turris scoret seiersmålet for Senators. (©TV 2 Sporten/NTB)

Pittsburgh Penguins (Foto: BRUCE BENNETT/Afp)
Pittsburgh Penguins (Foto: BRUCE BENNETT/Afp)