ny1-parkering-krav-F - Elendige tilstander for handikapparkering

En undersøkelse som Kartverket har gjennomført av 1.720 offentlige parkeringsplasser for handikappede, viser at bare 35 tilfredsstilte de offentlige kravene til utforming.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det betyr at bare 2 prosent av landets handikapparkeringer tilfredsstiller offentlige krav, skriver Dagbladet. Hele tolv av 19 norske fylker hadde ikke noen parkeringsplasser som var store nok.

Prosjektleder for universell utforming i Kartverket, Arne Sonflå, synes antallet godkjente parkeringsplasser er lavt.

– Når det ligger på 2 prosent av det totale antallet, syns jeg det er lite, sier Sonflå, og legger til at 12 av de 35 godkjente plassene ligger på samme parkeringsplass ved Sørlandet sykehus Kristiansand.

Undersøkelsen er en del av et større prosjekt om universell utforming i Norge. Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet og Miljøverndepartementet har bidratt med midler til gjennomføringen.

Norges Handikapforbund er ikke overrasket over tallene. Forbundet får jevnlig tilbakemeldinger fra medlemmer om parkeringsplasser som ikke er tilgjengelige.

– Det handler nok mer om bevisstgjøring hos dem som har ansvaret enn mangel på vilje til å gjøre noe med det, sier samferdselspolitisk rådgiver Tore Amblie Bjørback i Norges Handikapforbund. (©NTB)