Francesco Totti og  Alessandro Del Piero (Foto: VINCENZO PINTO/AFP)
Francesco Totti og Alessandro Del Piero (Foto: VINCENZO PINTO/AFP)

Italias landslagssjef holder EM-døra åpen for disse to

Skadekrisen på Italias spisser kan gi uventet EM-retur for Alessandro Del Piero og Francesco Totti.

Det er 16 år siden Alessandro Del Piero mesterskapsdebuterte for Italia til sommeren. Og snart fire år siden 37-åringen spilte sin forrige landskamp.

For Francesco Totti kom mesterskapsdebuten for Gli Azzurri fire år senere, og Romas 35 år gamle gallionsfigur har ikke ikledd seg den blå drakten siden VM-finalen 2006.

Nå er de begge aktuelle for sommerens EM i Polen og Ukraina.

- Når det gjelder Totti og Del Piero, så må de få all mulig respekt. Vil de bli kalt opp til EM? Det er best ikke å si slik, men de har definitivt gitt mye for italiensk fotball, og jeg er overbevist om at de har mer å gi, sier landslagssjef Cesare Prandelli ifølge football-italia.net.

Skadetrøbbel
Begge førstevalgene til Prandelli, Giuseppe Rossi og Antonio Cassano, har knapt nok spilt denne sesongen på grunn av skader og hjerteoperasjon.

I deres fravær har Alessandro Matri og Giampaolo Pazzini fått tillit, men uten å overbevise enormt. Prandelli har også vært kjølig til Mario Balotelli til tider på grunn av Manchester City-spillerens noe eksentriske væremåte.

- Når det gjelder Antonio Cassano, så avventer vi. Han er på vei tilbake med stor entusiasme og målbevisshet etter problemene han har hatt, sier Prandelli.

Kan løse nøkkelrolle
Men både Totti og Del Piero har levert positivt denne sesongen. I tillegg kan veteranene løse problemet som Prandelli har når det gjelder playmaker.

Sebastian Giovinco har blitt prøvd som «trequartista». Det samme har Riccardo Montolivo. Ingen har tatt «Nazionale» med storm.

- Evalueringene rundt uttaket vil ikke bli tatt på bakgrunn av fødselsattester, lover Prandelli.