DØDE: Dick Clark døde onsdag morgen.
DØDE: Dick Clark døde onsdag morgen.

«New Year's Rockin Eve»-Dick Clark er død

Døde av hjerteinfarkt.

Den 82 år gamle TV-stjernen Dick Clark døde onsdag av hjerteinfarkt, ifølge nettstedet TMZ.

Clark har i flere år jobbet som TV-produsent og har vært programleder for det enormt populære TV-programmet «New Years Rockin Eve» som har vært USAs mest sette TV-program på nyttårsaften i en årrekke.

Les også: Katy Perry klinte til på scenen

Sto ikke til å redde

Talsmannen til Clark har fortalt til TMZ at han ble sent til St. John's sykehus i Los Angeles tirsdag kveld.

Det skal ha vært et massivt hjerteinfarkt som førte til at Dick døde, og til tross for gjenopplivningsforsøk, sto ikke livet til å redde.

Clark har siden 2004 slitt med dårlig helse etter at han fikk slag samme år, noe som førte til at han ikke lenge kunne lede sitt store show på nyttårsaften som han startet opp i 1972.

Clark har vært gift tre ganger og etterlater seg tre barn fra henholdsvis hans første og andre ekteskap.

Han har nå i sine siste år vært gift med sin kone Kari Wigton.

«American Bandstand»

I 1952 reiste Dick til Philadelphia hvor han startet å jobbe som DJ for radiostasjonen WFIL som senere utviklet seg til at han ble medprogramleder for radiokanalens søsterkanal innen TV, hvor han ledet programmet Bob Horn's Bandstand.

Senere tok han over programmet og i 1956 ble programmet kjøpt opp av TV-kanalen ABC som døpte om programmet til «American Bandstand», og den 9 juli 1956 ble programlederen Clark verdenskjent etter å ha intervjuet selveste Elvis Presley.

Programmet fikk stor suksess og ble sendt på TV fra mandag til fredag helt fram til 1963 da det fikk sin egen sendetid på lørdager.

Programmet ble USAs mest sette musikkprogram.

Flere av 60-tallets aller største stjerner var med på programmet og spillte sin musikk mens ungdommene fikk danse på dansegulvet.

Se klipp fra det populære showet her:

Dick Clark tok publikum med inn i musikkens verden i en årrekke og ble, på grunn av sitt evig unge utseende, kalt «Den evig unge».