SPORTING JUBEL: Sporting Lisboa spillerne hyller Ricky van Wolfswinkel (nummer to fra venstre) etter scoring. (Foto: Armando Franca/Ap)
SPORTING JUBEL: Sporting Lisboa spillerne hyller Ricky van Wolfswinkel (nummer to fra venstre) etter scoring. (Foto: Armando Franca/Ap)

Sporting kan hindre helspansk finale

Kun portugisiske Sporting kan stå i veien for en helspansk finale i europaligaen.

Den portugisiske klubben møter Athletic Bilbao i sin semifinale torsdag.

Athletic har sjarmert fotballhjerter over hele kontinentet etter seirer over Paris Saint-Germain, Manchester United og Schalke. Trener Marcelo Bielsa har sverget til sin egen stil siden han kom til klubben sist sommer. Det ser ut til å kunne gi raske resultater.

Se Sporting - Athletic direkte på TV 2 Sport og i vårt kampsenter klokken 21.05.

Athletic favoritter
– Vi har stor erfaring i å spille vanskelige kamper. Vi spiller i det som trolig er den beste ligaen i verden. Nå er vi ett av fire lag som er igjen i turneringen, og vi må bare gi alt og forsøke å gå hele veien, sier midtbanemannen Ander Iturraspe (23), en av spillerne som har blomstret under Bielsas ledelse.

Europaligaen i altomfotball.no: Terminliste | Statistikk

Spanjolene må finne seg i favorittstempelet til å nå sin første europacupfinale på 35 år. Men først vil Sporting ha et ord med i laget. Første kamp spilles på deres fryktede hjemmebane i Lisboa.

Der har Sporting tatt åtte strake seirer i europaligaen. I åttedelsfinalen fikk storlaget Manchester City svi.

Om portugiserne skulle ta seg til en finale, blir det spansk motstand på ny. I den andre semifinalen møtes Atlético Madrid og Valencia.

LES OGSÅ: Den spanske armada seiler videre i europaligaen

Valencia ønsker hevn
For annen gang på tre sesonger skal de spanske lagene møtes i den nest gjeveste europacupen. I 2009/10-sesongen vant Atlético på bortemålsregelen og gikk siden helt til topps i turneringen. Nå jakter Valencia revansje.

– Nå tiden inne for at vi står opp og viser oss fram. Vi er 180 minutter fra en finale, og det er en stor motivasjonskilde, sier venstreback Jordi Alba.

I det bitre tapet for to år siden følte Valencia seg snytt da de ble nektet en straffe etter at Nikola Zigic ble tatt så hardt at trøyen hans revnet.

– Ingen tilhengere eller spillere som var der for to år siden har glemt hva som skjedde. Det var urettferdig, og nå vil vi slå dem, sier Alba.

Atlético har samtidig et ess i ermet: Storscoreren Radamel Falcao. Han sto bak en mengde scoringer da han vant europaligaen med Porto forrige sesong, og colombianeren tar gjerne en ny tittel.

– Å vinne dette trofeet etter at mange mennesker tvilte på troppen vår, ville vært en god måte å vise at Atlético Madrid er en stor klubb som kan utrette noe, sier Falcao. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2