Det er gode muligheter for flere Van Persie scoringer i kveld. (Foto: GLYN KIRK/Afp)
Det er gode muligheter for flere Van Persie scoringer i kveld. (Foto: GLYN KIRK/Afp)

Van Persie trodde ikke han kunne spille spiss

Men nå tror Robin van Persie at han kan bli enda bedre foran motstandernes mål.

Da Robin van Persie kom til Arsenal ble han sett på som en ny Dennis Bergkamp.

Planen var at han skulle ligge i rommet bak spissen og være en offensiv playmaker.

Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Wenger trodde på van Persie
Men da Emmanuel Adebayor fikk pundtegn i øynene og forsvant til Manchester City, valgte Arsene Wenger å dytte van Persie fremover på banen.

– Jeg hadde faktisk aldri spilt der før. Jeg gjorde det noen ganger på yngre nivå, men det gikk ikke så bra. Vi bare prøvde det ut da Adabayor dro. Sjefen kjøpte ikke noen ny spiss fordi han var overbevist om at jeg kunne klare det, forklarer han til Arsenals hjemmeside.

Tror han kan bli bedre
Nederlenderen fikk sjansen i spissrollen i oppkjøringen til sesongen, og etter en scoring mot Inter kom Wenger til ham og sa: «Ser du? Dette kommer til å bli bra.»

– Det var første steget mot å bli en spiss. Noen ganger spør du deg selv om du er god nok. De svarene kom. Nå har jeg vært overbevist om at jeg kan spille spiss en stund. Jeg visste ikke, men nå tror jeg at jeg kan. Vi får se hvor det ender. Vi får se hvor langt jeg kan presse meg. Se hvor maksimumsnivået mitt ligger, sier han.

Van Persie har scoret 27 mål i Premier League denne sesongen. Med alle turneringer er det blitt 34 nettkjenninger for Arsenal.