mariana johansson (Foto: POLISEN/SCANPIX SWEDEN)
mariana johansson (Foto: POLISEN/SCANPIX SWEDEN)

Mariana savnet i to år - omsider funnet av frivillige

Da svensk politi ikke hadde mulighet til å lete etter savnede Mariana lenger, tok den frivillige organisasjonen saken i egne hender.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lørdag ga leteaksjonen resultat og den to år gamle forsvinningssaken er endelig oppklart, bekrefter svensk politi.

Eksen mistenkt

Marina Johansson (31) forsvant fra sitt hjem i Spekeröd utenfor Stockholm 28. juli 2010. Det siste livstegnet fra henne var en sms til søsteren. Til tross for politiets omfattende etterforskning, klarte de aldri å finne den savnede kvinnen.

Men samtidig falt mistanken på Johanssons tidligere samboer. Han ble pågrepet to ganger, mistenkt for drap og saken endte til slutt i retten. Der ble han imidlertid frifunnet i to rettsinstanser.

I mellomtiden var Johansson fortsatt sporløst borte, inntil den frivillige organisasjonen «Missing people» besluttet seg for å gjøre et forsøk på å finne henne, skriver Expressen.

Liket pakket inn i madrass

Via Facebook-siden deres meldte rundt 200 personer seg på leteaksjonen som pågikk i et skogområde.

– Politiet har ikke ressurser til å lete like planløst som vi. Og de som har vært ute i den skogen vet hvor vanskelig det er å lete i området. Det er som å lete etter nålen i høystakken, sier Jessicka Kangasniemi, som leder organisasjonen til Expressen.

Gruppen gikk manngard gjennom skogen og plutselig fikk en av de frivillige øye på en hvit sekk. Inni sekken lå levningene etter Johansson, innpakket i en madrass.

Operasjonsleder for politiet i Västra Götaland, Sven Ahlbin, sier til radioprogrammet Studio ett at politiet er svært takknemlige for hjelpen.

Dødsårsaken er ennå ikke klar, men måten Johansson lik var blitt forlatt på, tyder på at hun er utsatt for noe kriminelt. Saken vil bli etterforsket videre av politiet.