Vegard Stake Laengen (Foto: TV 2)
Vegard Stake Laengen (Foto: TV 2)

Stake Laengen før Flèche Wallonne: – Vil gå i brudd igjen

Vegard Stake Laengen håper å kopiere innsatsen fra Milano-Sanremo.

– Det er gøy å se stjernene live, sier 23-åringen foran onsdagens TV 2 Zebra-sendte La Flèche Wallonne.

Se Flèche Wallonne direkte på TV 2 Zebra og TV 2 Sumo fra kl. 14.00

Les også: Her er dopingsyklistens tilståelsesbrev

Dette blir Team Type 1-rytterens andre World Tour-ritt. Han debuterte i Milano-Sanremo tidligere i vår, da han utmerket seg med å ligge i brudd nesten hele dagen.

– Når du sitter i feltet med stjernene, så tenker du: «Oi, se der er Jens Voigt og Fränk Schleck». Når du møter de på hotellet etter rittet, er det nesten sånn at man nikker og sier hei fordi du føler at du kjenner dem godt. Men de har jo aldri sett meg før, sier Stake Laengen til tv2.no og ler.

I videovinduet over kan du blir bedre kjent med Norges ferskeste sykkelproff.

Asker-gutten flyttet til Italia før vinteren, sammen med tvillingbroren Øystein, for å stå best mulig rustet til sin første sesong som sykkelproff. Det har betalt seg.

Den 193 centimeter høye rytteren har fått en positiv start på proffkarrieren.

– Det har gått ganske bra. Jeg har jobbet meg inn i laget og fått en god posisjon. Sånn sett er jeg fornøyd. Jeg får stadig vekk kjøre nye og bedre løp, forteller han.

– Milano-Sanremo var høydepunktet. Det er alltid gøy å være i brudd, men i akkurat det løpet så er det mye publikum og stor oppmerksomhet, så det ga det hele en spesiell ramme.

Les også: Kneplagede Gabriel Rasch gir seg selv Giro-frist
Les også: Nordhaug sykler La Flèche Wallonne

Stake Laengen syklet to ritt sist helg, men slet da med mageproblemer. Foran onsdagens ritt forteller han at han er blitt bra igjen.

– Det blir utrolig gøy å sykle Flèche Wallonne. Jeg vet fra Milano-Sanremo at nivået er ekstremt høyt, så det blir å tenke ut en plan for hvordan jeg kan vise meg frem best mulig. Jeg er nok ikke der at jeg kan kjøre en finale ennå, så jeg må satse på det samme som jeg gjorde i Milano-Sanremo, forteller den bruddklare rytteren.

Skys Lars Petter Nordhaug deltar også i dette rittet.