ny1-børs-onsdag-F - Børsfall over hele Europa

Hovedindeksen på Oslo Børs endte onsdag på 421,55 poeng, en nedgang på 0,31 prosent.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Oljeprisen sank til 117 dollar, kronen svekket seg noe og sluttresultatet i Oslo føyde seg dermed pent inn i resultatet fra Europa for øvrig.

I alt fikk 32 selskaper på hovedlisten en klar nedgang mens 23 sluttet med oppgang og fire forble uendret. Omsetningen passerte 5,6 milliarder og lå dermed vesentlig høyere enn tidligere i uken, men forklaringen var at budet på Statoils bensinstasjoner førte til en omsetning over børs på nesten to milliarder kroner.

Nyheten om at Statoil hadde solgt sin eierandel på 54 prosent til et canadisk selskap til en kurs på over 50 prosent over gårsdagens utløste naturlig nok en omfattende omsetning.

Statoils handel gikk utenom børs, men i alt vil det canadiske selskapet betale mellom 15 og 16 milliarder for de 2600 bensinstasjonene Statoil Fuel & Retail har i Skandinavia og Baltikum.

De andre store selskapene på hovedlisten viste gjennomgående nedgang etter tirsdagens sterke oppgang. Verst gikk det utover Fredriksen-selskapene Frontline og Marine Harvest med en nedgang på henholdsvis 6,97 og 5,65 prosent. (©NTB)