Roger Grubben. (Foto: Junge, Heiko/SCANPIX)
Roger Grubben. (Foto: Junge, Heiko/SCANPIX)

Grubben gjør comeback: – Det er vel dette som kalles resirkulering

Espen Nordby Andersen rykker opp fra juniorlandslaget, mens suksesstrener Roger Grubben er tilbake. Duoen skal lede skiskytterherrene fram mot vinterlekene i Sotsji.

Gardemoen/Bergen (TV 2 Sporten): Duoen ble presentert på en pressekonferanse onsdag. Den erstatter svenske Mikael Löfgren som ga seg etter en noe skuffende sesong.

– Jeg ser på dette som en stor tillitserklæring og er ydmyk overfor det jeg skal ta fatt på. Jeg skal love at jeg skal være offensiv og gi av meg selv og gjøre alt som er mulig for at OL i Sotsji blir en suksess, sier Espen Nordby Andersen til TV 2 Sporten.

– Det er vel dette som kalles resirkulering som er så populært i disse dager

Grubben gjør comeback
Med seg som assistent får Espen Nordby Andersen Roger Grubben.

Grubben trente Norge fra 2002 til 2006. Han har også samarbeidet tett med Ole Einar Bjørndalen, og var i en årrekke medaljegrossistens personlige trener.

– Det er vel dette som kalles resirkulering som er så populært i disse dager, sier Grubben muntert om at han nå er tilbake i landslagsledelsen for skiskytterne.

Tilbake i miljøet
– Utfordringen var så spennende at jeg ikke klarte å si nei. Jeg gleder meg voldsomt til å komme tilbake til miljøet, sier Grubben, som er gift med den tidligere skiskytteren Linda Tjørhom Grubben.

Torgeir Bjørn gir seg som landslagstrener for skiskytterne, men han skal være med videre i en konsulentrolle.

I det nye trenerteamet inngår også Ola Rawall. Han skal være teknikktrener på ski og overtar mye av det Torgeir Bjørn har hatt ansvaret for.

Ole Einar Bjørndalen (Foto: Kallestad, Gorm/Scanpix)
Ole Einar Bjørndalen (Foto: Kallestad, Gorm/Scanpix)

Fornøyd Bjørndalen
Ole Einar Bjørndalen er fornøyd med den nye trenerkabalen på landslaget.

– Dette blir spennende. Vi aktive har hele tiden vært informert om arbeidet med den nye trenerkabalen. Jeg synes forbundet har funnet frem til gode navn, så gjenstår det å se hvordan dette kommer til å fungere i praksis, sier Bjørndalen til TV 2 Sporten.

– Hyggelig å få Roger Grubben tilbake?

– Ja, det er vel ingen i Norge som har mer kunnskap om skiskyting enn Roger. Det blir en styrke for landslaget at han er tilbake, svarer Bjørndalen.