Morosini, Poul Thomas Dam, Muamba (Foto: SCANPIX/PRIVAT)
Morosini, Poul Thomas Dam, Muamba (Foto: SCANPIX/PRIVAT)

To trøyebytter – to tragedier

Poul Thomas Dam fra Færøyene har i sin landslagskarriere byttet trøye med motstanderne to ganger – først med Fabrice Muamba og siden med Piermario Morosini.

De skremmende bildene av midtbanespilleren Fabrice Muamba, som falt om med hjertestopp for én måned siden, gikk verden rundt. Muamba er nå på bedringens vei, men det er lite trolig at Bolton-spilleren kan komme tilbake på fotballbanen.

LES OGSÅ: Boltons lege: – Muamba var død i 78 minutter
LES OGSÅ: Muamba ute av sykehus

LES OGSÅ: – Nå kan du omfavne familien din igjen. Farvel, Mario

Noen uker senere gikk det enda verre. Italieneren Piermario Morosini segnet om og døde på fotballbanen lørdag. Han døde av hjertestopp og alle kamper i de profesjonelle ligaene ble umiddelbart avlyst.

24 år gamle Poul Thomas Dam har i løpet av sin karriere på Færøyenes ungdomslandslag kun byttet trøye med motstanderne to ganger.

Utrolig tilfeldighet
Og ved et helt utrolig tilfelle var det først med med Muamba og siden med Morosini, skriver den danske avisen Ekstra Bladet.

– Det er et underlig sammentreff, men jeg legger ikke noe mer i det enn det. Jeg er ikke en ulykkesfugl i andre sammenhenger, så jeg tror at det bare er tilfeldig at jeg byttet trøye med nettopp disse to spillerne, sier Poul Thomas Dam.

Poul-Thomas-Dam (Foto: Facebook/)
Poul-Thomas-Dam (Foto: Facebook/)

Før han fortsetter:

– Selvfølgelig er det helt sinnsykt merkelig å tenke på, men det jeg tenker mest på er hvor forferdelig det er at noe sånt kan skje med to sunne, raske og veltrente fotballspillere i midten av 20-årene.

Møtet med Muamba fant sted i en ungdomslandslagsturnering i Norge i 2003. I forkant ble det avtalt at spillerne skulle bytte trøye med dem som hadde samme nummer på ryggen.

Bilde på Facebook
Muamba og Dam spilte begge med nummer 4.

Fem år senere spilte Poul Thomas Dam ungdomslandskamp mot Italia. Etter kampen kom Morosini inn i Færøyenes garderobe og spurte om noen ville bytte drakt.

Helt tilfeldig stod Dam nærmest inngangen og fikk dermed Morosinis azurblå trøye, som Dam stolt holder i hendene på sitt profilbilde på Facebook.

– Det var en stor opplevelse for meg og bytte drakter med spillere fra store fotballnasjoner. Jeg har dessverre mistet Muambas drakt, men Morosinis har jeg fremdeles, siger Poul Thomas Dam.