Brynäs' Mads Hansen. (Foto: Erik Mårtensson / SCANPIX //SCANPIX SWEDEN)
Brynäs' Mads Hansen. (Foto: Erik Mårtensson / SCANPIX //SCANPIX SWEDEN)

Mads Hansen kan bli svensk mester i kveld

Brynäs må bare slå Skellefteå.

Det står nå 3-1 i kamper i SM-finalen mellom Skellefteå AIK og Brynäs IF i kampen om det svenske mesterskapet i Ishockey. Nordmannen Mads Hansen har spilt en sentral rolle for sitt Brynäs i årets sluttspill, hvor nordmannen har nytt trenerens tillit i avgjørende spill.

I kveld er det duket for femte kamp i finaleserien, og dersom Brynäs IF går seirende ut av det oppgjøret vil Hansen bli den ellevte nordmannen som tar SM-gull.

Prestasjonsangst
I helgen ble to av kampene i finaleserien spilt, henholdsvis på lørdag og søndag. Etter å ha blitt erklært forhåndsfavoritter hos flesteparten av ekspertene på svensk ishockey, ledet Brynäs oppskriftsmessig 3-0 i kamper før lagene møttes til dyst på Läkerol Arena (journ.anm.: ja, drops) i Gävle. Alt lå da til rette for en seiersfest på hjemmebane, men det kan virke som at prestasjonsangsten gjorde seg gjeldende for Brynäs-mannskapet.

- Det ble en litt spesiell ramme rundt det hele før det oppgjøret. Vi visste at supporterne stod og trippet festklare på sidelinjen, men utfallet av kampen viser jo at vi ikke taklet det helt. Det ble litt tøft for oss og det ble en rar kamp, forteller Mads Hansen til TV 2.

For mens byen stod festklar i det kampen gikk til overtid, bommet Jakob Silfverberg på straffe for Brynäs. Når Skellefteå ble tildelt straffeslag fem minutter senere sørget Skellefteås Oscar Lindberg for å holde liv i kampen om gullet.

Fulle av selvtillit
Ifølge Mads Hansen reiser Brynäs allikevel til Skellefteå Kraft Arena med full tro på at de nå skal avgjøre det hele.

- I kveld har vi nok en matchpuck. Søndagens tap ble fort glemt og vi har troen på at vi skal gjøre jobben i dag.

Allikevel er tanker om gull og seiersfest lagt på is inntil det hele er avgjort.

- Det er jo ingen tvil om at det vil være stort for meg å vinne, men jeg har bestemt meg for å spare alle tanker om feiring til jeg vet at det er i boks, presiserer Hansen.

- Men jeg skal jo ikke legge skjul på at jeg ser frem til å kunne løfte pokalen. Og jeg antar at det blir skikkelig feststemning, innrømmer han.

Kan føye seg til rekken
Elitserien i Sverige har en lang tradisjon med norske spillere på sine lag. I kveld kan Mads Hansen føye seg til den eksklusive klubben av spillere som har vært med å ta svensk ishockeys gjeveste medalje.

Tidligere har følgende spillere tatt SM-gull:

Per-Åge Skrøder (HV 71 og Modo), Espen "Shampo" Knutsen (Djurgården), Atle Olsen, Tore Vikingstad, Trond Magnussen, Mats Trygg, Marius Trygg, Anders Bastiansen, Marius Holtet og Jonas Holøs (alle Färjestad)

Kampen går av stabelen kl. 19.00