Billy Sharp kom til Southampton fra Doncaster i vinter. Han har scoret fire mål på de fem siste kampene. Det bør nye muligheter borte mot Peterborough i kveld  (Foto: Anna Gowthorpe/Pa Photos)
Billy Sharp kom til Southampton fra Doncaster i vinter. Han har scoret fire mål på de fem siste kampene. Det bør nye muligheter borte mot Peterborough i kveld (Foto: Anna Gowthorpe/Pa Photos)
tippesaken_header
tippesaken_header

The Championship og League Two på kupongen

To opprykkskandidater spilles tirsdag

Øvrige omtalte objekter finner man på oddsprogrammet

Her er dagens utvalgte:

17. Peterborough - Southampton H: 4,20 U: 3,20 B: 1,60

33. Shrewsbury - Port Vale H: 1,50 U: 3,30 B: 4,85

Spillfrist: 20.40

Totalodds: 2,40

Få gratis kortleser her!

17. Peterborough - Southampton H: 4,20 U: 3,20 B: 1,60

The Championship. Peterborough har åtte poeng ned til første lag under streken med tre runder igjen å spille, så plassen skal være sikret for Darren Ferguson sine menn. Godt er det, for de har bare 1-1-4 siste seks og de to siste er tapt med 0-1 hjemme for tabellnabo Forest og 1-4 borte mot uberegnelige Leeds. Den meget sentrale stopperen Gabriel Zakuani ble skadet mot Leeds og her ser det igjen ut til at Greg Alcock må trekke inn fra backen for å erstatte han. Emile Sinclair (a) som har stått for ti scoringer denne sesongen ble skadet mot Forest og spilte ikke mot Leeds. Det ser ut til at denne også kommer for tidlig. Southampton er tre poeng fra toppen, men andreplass gir også direkte opprykk. West Ham jager tre poeng bak, så i verste fall må de plukke sju poeng på de tre siste for å sikre opprykket. 2-0 seieren borte over Crystal Palace var deres femte borteseier på seks forsøk, men fredag tapte de toppkampen mot Reading med 1-3 på hjemmebane. Morgan Schneiderlin (mb), Tadanari Lee (a) og David Connolly (a) er fortsatt ute, men de to sistnevnte hadde nok slitt med å ta en plass fra Billy Sharp eller Rickie Lambert. Steve de Ridder (mb) var tilbake med et godt innhopp sist og kan være aktuell fra start her. Peterborough må bruke forsvarere ute av posisjon i fraværet av Zakuani og med plassen så godt som sikret kan man stille spørsmål ved motivasjonen. Southampton må vinne her om de ikke skal risikere å bli passert av West Ham på tampen og borteformen har vært solid siste seks. 1,60 finner vei til dagens kupong.

33. Shrewsbury - Port Vale H: 1,50 U: 3,30 B: 4,85

League Two. Kampen ble avbrutt på stillingen 1-0 for tre uker siden etter branntilløp og spilles på nytt i sin helhet. Shrewsbury er på andreplass med svært gode opprykksmuligheter. De har kruttsterke 16-5-0 hjemme på Greenhous Meadow og formen viser fine 5-1-0. Rotherham ble slått 3-1 her lørdag. Manager Graham Turner har startet med det samme laget i tre kamper på rad, og han behøver ikke gjøre endringer før denne. Port Vale har 2-1-1 på de fire kampene siden denne skulle blitt spilt. Plassen er med det definitivt reddet, til tross for at de er trukket ti poeng. McDonald (f) er usikker, men for øvrig ser det bra ut med mannskapet til manager Micky Adams. Han roterer trolig noe på laget. Hjemmesterke Shrewsbury har alt å spille for, mens sesongen mer eller mindre er over for Port Vale. H til 1,50 får plass på dagens kupong