Wigan (Foto: STEFAN WERMUTH/Reuters)
Wigan (Foto: STEFAN WERMUTH/Reuters)

Wigan har to storskalper på rad: – Det er ingen tilfeldighet

Wigan «hadde mental sperre» mot storlag. Nå tror manageren på fornyet kontrakt.

Arsenal - Wigan 1-2:

Wigan senket nok et storlag og tok tre utrolig viktige poeng med seier over Arsenal mandag kveld.

The Latics hadde ikke flust av sjanser på Emirates, med var effektive og scoret sine to mål på to minutter tidlig i 1. omgang.

Les også: Disse kan bli årets spiller i Premier League

Manager Roberto Martinez mener likevel Wigan var det beste laget, og vant fullt fortjent.

– Jeg er meget fornøyd ettersom dette ikke var en tilfeldighet. På åtte dager har vi spilt mot Chelsea, Manchester United og Arsenal. Det er en stor utfordring, men alle i Wigan Athletic kan være stolt over det vi har gjort både fysisk og taktisk sett, sier han til Sky Sports.

– I 2. omgang sto vi imot et fantastisk fotballag. Å ha den mentaliteten i en så ung tropp er fantastisk. De forstår hva som kreves i en slik situasjon. Det var tre velfortjente poeng i dag, og det sier mye om spillernes prestasjoner, skryter spanjolen.

– Hadde mental sperre
Wigan ble ikke levnet mange sjanser til ny Premier League-kontrakt tidligere i vår, da de lå under streken med flere tøffe kamper i vente.

Men etter 2-1 over Liverpool på Anfield, begynte selvtilliten å bre om seg i spillertroppen. Så kom 2-0 over Stoke, og et ufortjent bortetap for Chelsea. Før Manchester United ble senket 1-0 på hjemmebane.

– Jeg har sagt hele veien at vi ville få det til å fungere som et lag i begynnelsen av februar. Og vi spilte også veldig bra, men vant ikke kamper. Det var frustrerende, sier Martinez.

– Men vi har vært tålmodige og iherdige med det spillet vi ønsker å spille og de resultatene vi trenger. Vi har hatt en mental sperre mot storlag tidligere, men vi kvittet oss med den mot Liverpool. Da følte vi at vi kunne være på høyde med alle og enhver, sier han.

Det er ikke for sent! Spill Premier League-manager
PL i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

– 34 poeng er for lite
Wigan er nå fem poeng over nedrykksstrekken. Der tror også Martinez at de blir værende.

– Vi må fortsette på den måten vi spilte i dag og mot United. Og vi må holde helt inn og avslutte sterkt, for 34 poeng er fortsatt for lite i denne fasen av sesongen, sier han.

Og påpeker:

– Vi kan ikke nyte dette øyeblikket fullt ut. For dette vil ikke bety noenting hvis vi ikke kaprer nok poeng til å holde oss.

Les også: Wenger: – Utesteng «filmere» i tre kamper

Det gjenstår fire serierunder av årets sesong. Wigan har et overkommelig kampprogram med Fulham (borte), Newcastle (hjemme), Blackburn (borte) og Wolverhampton (hjemme).

Vil du se Barclays Premier League og TV 2 SPORT? Her bestiller du fotballpakkene