trines (Foto: Stella Pictures)
trines (Foto: Stella Pictures)

Trine Grung om Breivik-rettsaken: – Jeg hadde sovnet, supersnork

Full storm mot den tidligere TVNorge-programlederen etter uttalelse på Twitter.

Det er full storm på mikrobloggnettstedet Twitter, etter at tidligere programleder, og nåværende blogger Trine Grung mandag la ut følgende melding på nettstedet:

«Oppdaterer meg på #ABB. Herregud jeg hadde sovnet i en slik rettsak. Laaaaange monologer, supersnork», skrev den tidligere TV-personligheten på sin Twitter-profil mandag.

bilde (Foto: Twitter)
bilde (Foto: Twitter)

– På generelt grunnlag

I ettertid har hun fjernet innlegget fra profilen sin.

Etter innlegget presiserte Grung flere ganger at hun mente at «rettsaker på generelt grunnlag» inneholder mange formaliteter og lange monologer.

– Et ord skrevet feil og folk tar helt av. Jaja, dagen går videre og jeg leser videre, skriver Grung som svar til en annen twittrer i forhold til stormen rundt utspillet.

Betegnes som lavmål

En rekke personer har reagert sterkt på utspillet, og det har preget Twitter i kveldstimene mandag.

«I all viraken rundt rettsaken, og bekymringen for de pårørende, glemte vi jo det aller viktigste: Hvem skal underholde Trine Grung?», skriver en bruker. Betegnelser som «lavmål» går også igjen.

– Gi deg

Flere profilerte personer har også reagert. Komiker Terje Sporsem skriver følgende:

«De fleste sitter som forstenet og følger med på grusomhetene som avdekkes, men du kjeder deg...» og «du får blogge om noe som er spennende da, men du bør vel ha bedre antenner enn å kalle manges helvete for et supersnork».

«Rettssaker er er viktige, ikke «supersnork». Akkurat denne definerer oss som siviliserte demokrater. Definitivt ikke «supersnork». Gi deg», skriver Anne Holt.

Trine Grung har ikke besvart God kveld Norges henvendelser på telefon og SMS mandag kveld.