Elevene på Stiklestad presset Petter Northug til en rekke avsløringer. (Foto: TV 2/)
Elevene på Stiklestad presset Petter Northug til en rekke avsløringer. (Foto: TV 2/)
Elevene på Stiklestad presset Petter Northug til en rekke avsløringer.   Jeg kysset Vibeke (Skofterud, t.v.). (Foto: TV 2/)
Elevene på Stiklestad presset Petter Northug til en rekke avsløringer. Jeg kysset Vibeke (Skofterud, t.v.). (Foto: TV 2/)

Petter Northug dro kyssespøk på skolebesøk

Elevene på Stiklestad presset skiesset til en rekke avsløringer.

Stiklestad (TV 2 Sporten): Skistjernene Petter Northug jr, Kristian Tettli Rennemo og Vibeke Skofterud besøkte Stiklestad skole i Nord-Trøndelag mandag.

- Dette er inspirerende for oss. Ungene gir alltid 100 prosent, og dette kan kanskje være det lille ekstra som gjør det artig å satse videre, sier Petter Northug til TV 2 Sporten, etter å ha kjørt løpeøkt og treningstips med elevene i skolegården.

Tøff utspørring
Etter en times gymøkt var det tid for klassens time- Her var det snarere lærervikar Northug som fikk kjørt seg. Spørsmålsrunden gikk via første forelskelse og første kyss til det noe overraskende spørsmålet "når kom ditt siste kyss?"

- Det var med Vibeke nede i trappa her, avslørte Northug, til stor jubel fra en fullsatt sal.

Se innslag i videovinduet over!

- Det kysset ja, det var veldig overraskende. Du får spørre han som sa dette her, smilte Vibeke Skofterud, som benektet hendelsen.

Northug smatt unna pressen for ytterligere kommentarer, men den unge intervjueren fra Stiklestad skole var fornøyd med svarene han fikk.

- Ja, han nusset Vibeke i trappa, sa han. Jeg synes intervjuet gikk bra, sier Karl Iver Haugen, som var en av tre elever som sto for utspørringen.

- Skal du selv bli skiløper eller journalist, da?

- Nei, brannmann, svarte Haugen.

Oppfordrer til lek
Besøket er en del av skilandslagets turné, der smøretraileren kjører landet rundt for å inspirere unge utøvere.

- Mitt viktigste budskap er at barn og unge ikke må glemme leken. Det var viktig for meg, og har gjort at jeg har opprettholdt motivasjonen. Selv om det er blodig alvor og tunge treningsøkter, så må det være tid for lek, sier Vibeke Skofterud, som selv hadde det veldig artig under dagens skolebesøk

- Det var utrolig kult, med morsomme og annerledes spørsmål.