Lars Petter Nordhaug
Lars Petter Nordhaug

Nordhaug trolig klar til La Flèche Wallone

Men nordmannen har fortsatt vondt etter «taklingen» fra Damiano Cunego.

Fortsatt forslått, men med et tydelig håp om at han er med når La Flèche Wallone går av stabelen.

Slik kan man beskrive Lars Petter Nordhaug formiddag, dagen etter at han ble sendt i bakken av Damiano Cunego i avslutningen av Amstel Gold Race.

– Det gikk fint å sykle på rolig intensitet på rulle i alle fall. Låret føles fortsatt veldig stivt, så jeg er litt spent på hvordan det går når jeg skal ut på veien, forteller Nordhaug til tv2.no.

– Blir du klar til La Flèche Wallone?

– Jeg må jo ta utgangspunkt i at jeg klarer det. Hvis ikke, blir det bare å restituere seg frem mot Liège-Bastogne-Liège. Der skal jeg i alle fall være med.

– Så ut som han taklet meg
Nordmannen lå glimrende plassert i avslutningen av løpet da det skjedde. Lampre-rytter Damiano Cunego la brått over til høyre og dro med seg Nordhaug ned i asfalten. Håpet om en råsterk triumf var knust.

– Det var utrolig bittert. Jeg var jo i perfekt posisjon og så plutselig skjedde noe slikt, mener Sky-rytteren.

Se velten i videovinduet øverst i saken

Nordhaug var tydelig irritert på Cunego etter løpet. Det ble ikke bedre etter at han hadde sett situasjonen i reprise, selv om han vet at Cunego ikke gjorde det med vilje.

– Jeg så situasjonen på video flere ganger. Det så jo ut som at han bare taklet meg. Han mente nok ikke å gjøre det på den måten, men det var en klønete manøver.

Se La Flèche Wallone onsdag kl. 14.00 og Liége-Bastogne-Liége kl. 14.30 på TV 2 Zebra