VALGET SOM ENDRET LIVET: Magne Furuholmen forlot A ha og popstjernelivet til fordel for kunsten.  (Foto: Stefan Lindblom)
VALGET SOM ENDRET LIVET: Magne Furuholmen forlot A ha og popstjernelivet til fordel for kunsten. (Foto: Stefan Lindblom)

Magne Furuholmen: – Jeg følte at jeg kom til å dø

Magne Furuholmen sluttet i Norges største popsuksess for å bli billedkunstner.

Gjennom livet vårt tar vi mange valg. Valg som kan gi konsekvenser som vi ikke tenker på når vi tar dét.

Har du et valg som har endret ditt liv? Fortell om det i diskusjonsfeltet under!

A-ha ble hans fiende

Da Magne Furuholmen valgte å forlate popstjernelivet til fordel for å bli bildekunstner var det nok mange som synes at det var et særdeles dårlig valg. Men drømmer forandrer seg.

Plutselig sto Magne på scenen foran 198 000 skrikende fans, og tenkte: «Jeg er ikke popstjerne. Jeg er billedkunstner.»

– Jeg følte at jeg kom til å dø. Jeg skjønner at det kan høres absurd ut, men følelsen var reell: Jeg ville bli kvalt hvis jeg ikke kom meg ut. Det du har jobbet for så lenge, som du har trodd på, ofret for og kjempet for å oppnå – det er blitt din verste fiende.

Støtter tidligere kriminelle

Dette skriver Magne Furuholmen (49) i boken «Rom 13». Boken er et samarbeid med Oslo Røde Kors der 22 kjente personligheter forteller om et personlig valg som har endret deres liv. Inntektene fra boken går til Nettverk etter soning.

Nettverk etter soning gir støtte til løslatte som ønsker å komme seg ut av kriminelle nettverk og bygge et nytt liv.

Les også: Sluttet på skolen for å selge dop

Skaper sitt liv

Magne Furuholmen er nå aktuell som én av fire mentorer i The Voice. Han er også musiker, gallerist og kunstner. Og han er sta.

– Jeg har alltid vært flink til å løfte av røret. Slå nummeret. Banke på døra som kan ta meg til neste mulighet. Skape situasjonen som får ting til å skje, sier han i boken.

Les også: Magne Furuholmen rørt til tårer av The Voice-duellen

Kunstutstilling og bok

Magne Furuholmen følte at popstjernelivet kvelte han.  (Foto: Marcel Leliënhof)
Magne Furuholmen følte at popstjernelivet kvelte han. (Foto: Marcel Leliënhof)

Magne Furuholmen, Aksel Hennie, Knut Storberget og Geir Lippestad er noen av menneskene som forteller om øyeblikkene som endret deres kurs i livet.

Ifølge Sven Mollekleiv, president i Norges Røde Kors, er lærdommen følgende:

– Noen faller utenfor, andre blir felt, alle reiste seg. Lærdommen er at det ikke er gitt oss å vite hvem som tar hvilke valg. Vi har alle mulighetene til å reise oss, men det hender det krever en utstrakt hånd.

Choice Hotel og Petter Stordalen samarbeider med Røde Kors om prosjektet. Utstillingen vises på Tjuvholmen fra 17. april. Boken kan kjøpes i alle Narvesenkiosker og flere bokhandler rundt om i landet.

Les også:

<b>Startet med skating etter at han fikk parkinson-diagnose </b>