odd_og_petter000000
odd_og_petter000000

– Northug kjørte som ei kjerring

Ordkrig etter Northugs alpin-debut. Se Petter Northug kjøre storslalåm.

Petter Northug ga blaffen i 14. plassen i Røldal - så lenge veteran Oddbjørn Hjelmeseth endte på plassen bak.

– Det var viktig for karrieren at jeg slo Oddbjørn i dag. Nå har jeg satt punktum for sesongen, smiler Petter Northug etter målpassering i Røldal Ned Opp søndag ettermiddag.

Les også: Northug slo lillebror og unngikk å tape pinlig veddemål

Først storslalåm ned - med vekslende hell og, i beste fall, interessant teknikk. Deretter langrenn opp samme bakke - med flere minutter å ta igjen på de med peiling på nedoverski. Petter Northug og Oddbjørn Hjelmeset var så definitivt i samme katergori.

Sjansløse på blant andre Anders Gløersen og Mikko Kokkslien, som overraskende nok mestret begge deler, og ble henholdsvis nummer én og to i herreklassen i Røldal.

– Kjørte som ei kjerring
– Petter kjørte som ei kjerring nedover, fastslår Oddbjørn Hjelmeset.

– Vi deler sekk i dag, og for at vi skulle komme til mål omtrent samtidig måtte jeg gi Oddbjørn litt tid nedover. Og jeg synes det stemte ganske så bra, parerer Northug.

– Hvordan var det å passere Hjelmeset i bakken?

– I og med at Oddbjørn er såpass hjulbeint måtte det planlegges nøye. Det var faktisk det vanskeligste under hele løpet, sier Northug.

– Jeg måtte jo gi Petter denne seieren, stakkar. Han har ikke gått skirenn siden januar, sier Hjelmeset.

Flemmen vant kvinneklassen
Mens Anders Gløersen, som nevnt, vant herreklassen, gikk tidligere toppalpinist Andrine Flemmen til topps i kvinneklassen. Marit Bjørgen og Therese Johaug ble henholdsvis nummer sju og ni.