Øyvind Hoås Sandefjord Sarpsborg
Øyvind Hoås Sandefjord Sarpsborg

Hoås chippet Sarpsborg til seier

Øyvind Hoås sin chip og tunnel sørget for at Sarpsborg tok tre viktige bortepoeng mot Sandefjord.

Sandefjord - Sarpsborg 1-2

Øyvind Hoås viser med all tydelighet hvorfor Molde ønsket å hente han til seriemesteren før årets sesong. I søndagens kamp mellom Sandefjord og Sarpsborg 08 senket han Sarpsborg med to scoringer.

Spilleren som takket nei til klubben fra fødebyen, ligger ikke på latsiden i Adeccoligaen, og selv om Sandefjord styrte store deler av kampen ble Hoås sine mål utslagssgivende.

Først chippet han lekkert inn 1-0, og deretter satte han ballen mellom beina på Iven Austbø, som nok vil ha mareritt om den høyvokste angriperen i natt.

– Veldig godt med tre poeng, etter at de trykket oss bakpå i andre omgang, sier Øyvind Hoås etter kampen.

Dokken til sykehus
Etter kampen var det likevel Kenneth Dokken de fleste snakket om. Sandefjord-spilleren måtte bæres av banen etter å ha skallet hoder med Ole Christoffer Heieren.

Kenneth Dokken knakk nesen i duellen, og måtte sy to steder men var ved bevissthet hele tiden. Han er nå fraktet videre til Tønsberg sykehus for ytterligere undersøkelser. Det opplyser Sandefjord-lege Frode Grøndahl.

– Han har problemer med å huske noen sekunder av det som skjedde, opplyser Grøndahl.

Sandefjord-trener Arne Sandstø ville ha straffe i situasjonen.

– Kenneth Dokken er først på ballen, og så kommer han andre og skaller han i trynet. Klarere straffe enn det får du ikke, sa Sandstø etter kampen.

Matchvinner Hoås er uenig.

– Det er et hendelig uhell. Det ser grusomt ut, men jeg synes ikke det skal blåses noen veier, sier tomålsscoreren.

Les også: Hoås: – Ville tapt penger på å gå til Molde

Jevnspilt førsteomgang
I det som var en jevnspilt førsteomgang var det nettopp Hoås som sørget for at Sarpsborg 08 tok ledelsen. Tidligere Brann-spiller Tijan Jaiteh mister ballen rundt 20 meter fra mål, og Øyvind Hoås plukker opp ballen.

Hoås ser at Sandefjord-målvakt Iven Austbø står langt ute og chipper ballen i en vakker bue over keeperen, og 1-0 til Sarpsborg 08.

Sandefjord kom stadig mer inn i kampen og tok over banespillet. Det var derfor ikke ufortjent da Jo Sondre Aas utlignet tre minutter før pause. Kristian Brix slår inn til Aas som banker den kontant i nettet.

Da trodde nok de fleste at lagene skulle gå til pause med 1-1 men Sarpsborg var ikke snauere enn at de scoret på sin første sjanse, og selvfølgelig var det Øyvind Hoås som sørget for scoringen.

For lar man Hoås stå umarkert på bakerste stolpe blir man straffet. Morten Gievær spiller gjennom Nicolay Solberg som finner Hoås med en perfekt ball. Spissen gjør ingen feil og setter ballen mellom beina på en forfjamset Iven Austbø.

Adeccoligaen i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Lamøys innlegg en trussel
Utover i andre omgang presset Sandefjord på, uten å få uttelling for sine forsøk.

I sentrum for mye stod Eirik Lamøy. Med tre minutters mellomrom rundt 15 minutter før slutt sørget innlegg fra Lamøy til to kjempesjanser for Sandefjord.

Første headet Dimitriadis ett innlegg mot krysset, men Sarpsborgs islandske målvakt Haraldur Björnsson dro fram en kjemperedning.

Deretter var det Kenneth Dokkens tur. Hans heading var bare centimetre fra å gi Sandefjord utligningen de jaget.

Det åpnet likevel for kontringer, og Øyvind Hoås fikk en kjempesjane til å pungtere kampen med seks minutter igjen å spille. Mohammed Elyounoussi kom seg fri langs sidelinjen og la ballen 45 grader ut til Hoås. Hans avslutning gikk en halv meter utenfor.

Dramatikken tok seg opp i sluttminuttene, og tre minutter før slutt skjer situasjonen som kommer til å bli diskutert i Sandefjord i dag.

9 minutter tillegg i tid
Sarpsborg-keeper Björnsson glipper et frispark og Sandefjord-spillerne mener han feller Panajotis Dimitriadis når de kjemper om returen. Det ser dog ut til at Björnsson er på ballen først, dommeren vinker spillet videre og protestene er forgjeves.

På overtid braket Kenneth Dokken og Ole Christoffer Heiren Hansen sammen i feltet, og begge to blir liggende med hodeskader. Behandlingen er omfattende og kampen spilles til ni minutter på overtid, men ingen av lagene klarte å skape noe særlig.

Dermed ebbet kampen ut med tre viktige poeng til Sarpsborg