Kim Ojo gikk ned inne i sekstenmeteren til Strømsgodset, men straffe ble det ikke. Spissen ble tildelt gult kort for situasjonen.
Kim Ojo gikk ned inne i sekstenmeteren til Strømsgodset, men straffe ble det ikke. Spissen ble tildelt gult kort for situasjonen.

Ojo fikk gult kort for filming: – Jeg vrikket ankelen

Kontroverser da Strømsgodset slo Brann på bortebane.

Brann - Strømsgodset 1-2

Bortespøkelset har hengt over Strømsgodset de siste sesongene, men nå kan det se ut til at Ronny Deilas menn har fått skuta inn på riktig spor.

I 2011 ble det kun én trepoenger på bortebane, men søndag kunne Godset konstatere at årets første borteseier gikk i boks. Dette var også første gang på 15 år at Godset vant på Brann Stadion.

– Det er fantastisk deilig å få en tidlig seier på bortebane. Vi har tøffe målsetninger om å ta flere poeng borte og dette er starten. Det vitner om at gutta begynner å bli voksne, sier Deila til TV 2 Sporten.

Se høydepunkter fra kampen i videovinduet øverst på siden!

– Jeg filmet ikke
Men den store snakkisen etter kampen var hvorvidt Kim Ojo prøvde å filme seg til straffe, eller ikke. Selv avkrefter hovedpersonen at han prøvde å spille seg til straffespark.

– Jeg filmet ikke. Jeg vrikket ankelen min og det sa jeg til dommeren, men han fortalte meg at jeg filmet, sier Ojo til TV 2 Sporten.

Les også: Kenneth Udjus satte Tippeliga-rekord i antall minutter uten baklengs

For midtveis i første omgang gikk Ojo ned inne i Godsets sekstenmeter, men noe straffespark ble det ikke på den høyreiste spissen. Dommer Per Ivar Staberg valgte derimot å fiske det gule kortet opp fra lomma etter å ha vurdert det som filming.

Tv-bildene viser at Ojo får med seg ballen forbi en Godset-forsvarer, men tråkker over i det han skal finne tilbake til balansen.

– Jeg skulle ønsket at jeg hadde klart å beholde balansen, fordi jeg tror at jeg hadde klart å score der, sier Ojo.

Les også: Nation meldte om scoring på Twitter – scoret sitt første noensinne

Brann-trener Rune Skarsfjord er klar på at dommer Staberg gjorde en feil da han ga Ojo gult kort.

– Det er sikkert vanskelig for dommeren, men en skal være veldig trygg når en gir filming. Det kan han ikke ha vært. Han gjorde nok en feil der.

TV2 Play: Se hele intervjuet med Skarsfjord her!

– Det er veldig rart
Med fire runder unnagjort står Brann med tre poeng i protokollen. Skarsfjord har nok en del å terpe på når Brann skal tilbake på treningsfeltet, for begge målene til Godset kom på faste situasjoner.

– Vi var jo ikke overrasket over hvordan målene kom. Jeg må se om det er dårlig av oss eller om det er ting som ikke burde vært godkjent. Det er veldig rart at de scorer akkurat slik vi trodde de skulle score, sier Skarsfjord.

– Jeg ville feire, men ombestemte meg
For to dødballmål av henholdsvis Alexander Aas og Kovács sørget for at blåtrøyene til slutt vant 2-1.

– Vi forsvarer oss godt og slipper de nesten ikke til. Vi scorer på dødballer og gjennomførte det vi ble enige om. Jeg syns vi vinner fortjent, sier Deila.

TV2 Play: Se hele intervjuet med Deila her!

Brann-fansen la Kovács for hat etter den omdiskuterte situasjonen i kampen mellom Odd og Brann i 2009 da ungareren scoret selv om Håkon Opdal lå nede med skade. I søndagens kamp satte han nok en gang ballen i mål bak en Brann-keeper.

– Jeg ville feire, men jeg ombestemte meg, sier Kovács, som hadde forventet å bli buet på av Brann-fansen.

– Det var faktisk helt normalt. Litt buing her og der, men det er helt ok.

Brann farligst
Etter en noe treg start på kampen tok det seg kraftig opp mot slutten av den første omgangen.

Først var Kim Ojo farlig frempå etter at han hadde tatt ballen vakkert ned i bakrom, men den påfølgende avslutningen til Fredrik Haugen ble enkelt reddet av Adam Larsen Kwarasey.

Les også: Drage scoret og regisserte - nå flyr Tromsø høyt

Kapteinen tok ansvar
Brann klarte å rive til seg et lite overtak inn mot pause, men det var gjestene som skulle få det første tellende resultatet på Brann Stadion.

Øyvind Storflor svingte en corner inn i boksen, der Brann-forsvaret hadde en stor jobb med å markere Peter Kovács. Men det var ikke Kovács rødtrøyene burde bekymret seg for. Godset-kaptein Alexander Aas steg nemlig frem og stanget ballen i mål.

Dermed gikk gjestene til pause med ettmålsledelse.

Kovács doblet
Flere farligheter ventet i Branns luftrom da lagene entret banen i andre omgang. Som i den første omgangen, så åpnet det andre rolig.

Men på dødball var Godset livsfarlige. For ingen klarte å markere Kovács godt nok da Razak Nuhu svingte et frispark inn i feltet, og ballen dalte inn i nettmaskene via hodet til 34-åringen.

Les også: Ronaldo vs Messi: - Vi har aldri sett maken til duell

Redusering på overtid
Brann hadde vansker med å skape de helt store sjansene, men på overtid klarte innbytter Kristoffer Barmen å fikse et trøstemål for bergenserne. Etter litt klabb og babb inne i feltet etter en corner fikk Barmen snudd seg rundt og enkelt hamre ballen i mål.

– Det er deilig å få sitt første Tippeligamål. Siden jeg hadde noen store sjanser forrige serierunde, så var det ekstra deilig, sier Barmen.

Men opphentingen begynte litt for seint for Brann, og Godset dro i land sesongens første trepoenger på bortebane.

Slik startet lagene:
Brann (4-2-3-1): Piotr Leciejewski - Birkir Sævarsson, Zsolt Korcsmár, Christian Kalvenes, Erdin Demir - Fredrik Nordkvelle, Hassan El Fakiri - Amin Askar, Fredrik Haugen, Erik Mjelde - Kim Ojo
Strømsgodset (4-3-3): Adam Larsen Kwarasey - Lars Christopher Vilsvik, Alexander Aas, Kim André Madsen, Razak Nuhu - Alfred Sankoh, Mohammed Abu, Stefan Johansen - Øyvind Storflor, Peter Kovács, Ola Kamara