Ashley Young (Foto: NIGEL RODDIS/Reuters)
Ashley Young (Foto: NIGEL RODDIS/Reuters)
Ashley
Ashley
United
United

United svarte Mancini med festfotball

Men rødtrøyene tok ledelsen mot Aston Villa på et svært omdiskutert straffespark.

Manchester United - Aston Villa 4-0

Etter 30 nervøse åpningssekunder rundspilte Manchester United Aston Villa etter alle kunstens regler på Old Trafford. Med Paul Scholes tilbake i dirigentrollen styrte rødtrøyene kampen fra start til slutt, og det hadde ikke vært ufortjent om serielederne hadde scoret enda flere mål.

Men den mest omdiskuterte situasjonen i kampen skjedde etter bare sju minutter. Ashley Youngs teatralske fall i 16-meterfeltet satte sinnene i kok - både blant Villa-spillerne, Villa-fansen og på Twitter.

Sir Alex Ferguson mener straffesparket var klart, men United-sjefen innrømmer at Young gjorde mye ut av situasjonen.

- Han gikk for straffesparket. Han ble tatt, og det var et dramatisk fall. Det er ikke tvil om at det var straffespark. De kan ikke klage, for Ashley lurte dem, sier Ferguson.

TV 2 Play: Se intervju med Ferguson

Teatralsk fall
For en uke siden sørget et Young-fall for rødt kort til QPRs Shaun Derry. Wayne Rooney scoret på det påfølgende straffesparket. Mot gamleklubben Aston Villa kjørte Young en reprise. 26-åringen dro seg nydelig fri på venstresiden, før han stormet inn i feltet. Gjestenes Ciaran Clark stakk ut en fot for å prøve å stoppe Young, noe United-spilleren utnyttet til det fulle.

Young gikk umiddelbart i bakken da han traff Clarks bein. Dommer Mark Halsey pekte på straffemerket - til store protester fra Villa-spillerne.

- Ashley Young er en skam. Han er den største juksemakeren i ligaen, freste Newcastles Ryan Taylor på Twitter etter straffesituasjonen.

Se situasjonen og kampreferat i videovinduet øverst!

Wayne Rooney plasserte ballen iskaldt til side for Shay Given.

Youngs teatralske fall kunne minne om situasjonen da samme mann gikk i bakken mot QPR for en drøy uke siden. Også da fikk United straffespark.

Økte etter forsvarstabbe
Manchester United fortsatte å dominere etter det tvilsomme ledermålet. Given hadde sin fulle hyre med å stanse forsøk fra Welbeck og Rooney.

Like før pause doblet Welbeck Uniteds ledelse. Welbeck lusket på bakerste stolpe etter et godt innlegg fra ventreback Patrice Evra. Aston Villa-stopper Nathan Baker kunne klarert vekk innlegget, men i stedet lot Baker ballen trille mellom beina sine.

Det viste seg å være svært dumt. For på bakerste stolpe lurte Welbeck. United-spissen hadde få problemer med å skli ballen i nettet.

LES: Henning Berg om gullkampen: - United har den riktige mentaliteten
LES: Dette er de mest undervurderte spillerne i Premier League

Cruise controll
Aston Villa var usedvanlig tamme før pause, og selv om det bedret seg litt etter hvilen var det hjemmelaget som styrte det meste på Old Trafford.

Wayne Rooney spilte ikke en spesielt god kamp for de røde, men etter 73 minutter scoret han et etterlengtet spillemål. Ikke overraskende var det Antonio Valencia som stod for forarbeidet. Ecuadorianeren ble spilt fri av Rooney på høyesiden. Valencia slo ballen tilbake til Rooney, som med utsiden av foten satte ballen i mål via et Aston Villa-bein.

På overtid sørget innbytter Nani for å gjøre ydmykelsen komplett. Manchester United leder serien med fem poeng når fire kamper gjenstår.

United skal møte følgende lag i serieinnspurten: Everton (h), Manchester City (b), Swansea (h), Sunderland (b).
City møter følgende lag i serieinnspurten: Wolverhampton (b), Manchester United (h), Newcastle (b), QPR (h).

Manchester United: De Gea - Rafael, Evans, Ferdinand, Evra - Valencia, Carrick, Scholes, Young - Rooney, Welbeck
Aston Villa: Given - Hutton, Collins, Baker, Lichaj - Gardner, Clark - Bannan, Ireland, Agbonlahor - Weimann