nordhaugmontasje 2
nordhaugmontasje 2
larss000000
larss000000
nordhaug000000
nordhaug000000
edvald000000
edvald000000
Lars Petter Nordhaug
Lars Petter Nordhaug

Her knuses Nordhaugs Amstel-drøm i finalen

Nordmannen kjørt ned da han kjempet om en topplassering.

Nordmennene viste seg frem med solid kjøring under den dramatiske avslutningene under søndagens Amstel Gold Race. Med 14 kilomter igjen tråkket Edvald Boasson Hagen til i hovedfeltet og prøvde å rykke fra. Nordmannen fikk en god luke, men det ble for tøft opp knalltøffe Keutenberg og han ble kjørt inn av storkanonene.

TV 2 PLAY: Se Edvalds rykk

– Jeg måtte prøve et eller annet, jeg er ingen klatrer. Jeg prøvde, men det var ikke nok til å komme over, sier

Lars Petter Nordhaug satt imidlertid fint med. Nordmannen satt i front da Peter Sagan og Thomas Voeckler gikk til med ni kilometer igjen, og var sjef i feltet da han ba de andre om å gi gass for å hente dem.

TV 2 PLAY: Se «sjefen» Nordhaug

Det var imidlertid Oscar Freire som til slutt kom seg løs, og satt i front til avslutningen opp til Cauberg. Freire ble hentet inn da det hele skulle avgjøres, og med i finalen opp den tøffe bakken satt Lars Petter Nordhaug.

Men da han skulle krone en fantastisk vår med en topplassering i den tøffe klassikeren gikk alt galt for nordmannen, som ble veltet av italieneren Damiano Cunego og fikk drømmen om en pallplass knust.

Se dramatikken i videovinduet over!

– Hadde klart topp fem
Kurt Asle Arvesen er sikker på at Sky-rytteren ville kjempet helt i toppen.

– Han følte seg utrolig bra, det var utrolig kjipt at han veltet, sier Arvesen til tv2.no.

– Hvor bra kunne det gått?

– Topp fem, helt sikkert. Han lå i en sinnssykt bra posisjon, sier Arvesen.

Nordhaug ble fraktet vekk i ambulanse etter målgang, og så ikke bra ut da han kom til Sky-bussen. Han var oppskrapet på hoften, og måtte ha hjelp til å komme seg inn i bussen, mens han sa noen ukvemsord Damiano Cunego som var innblandet i velten.

– Kjører meg rett ned
Etter en liten pause i bussen tok han seg imidlertid tid til en prat med tv2.no.

– Jeg skulle akkurat til med å virkelig gasse på. Det er umulig å si hvor godt det hadde blitt, men det hadde blitt helt i toppen. Jeg følte meg vanvittig bra, sier Nordhaug, som forteller at han har fått en smell i lårbeinet.

– Cunego kom fra intet og skiftet linje totalt. Han dro ned på meg og seg selv. Jeg har ikke sett det på tv, men det var i alle fall ikke min skyld, sier nordmannen.

– Jeg var helt sikker på et toppresultat, jeg skulle bare klinke til. Jeg har drømt om å kjøre bra her, og var på vei til å innfri. Hadde jeg gjort en feil selv hadde det vært greit, men når det kommer en å kjører meg rett ned er det kjedelig, fortsetter Nordhaug.

Etter krasjen sa begge rytterne noen ukvemsord til hverandre.

– Jeg kjeftet nok mest, adrenalinet fosser jo, sier Nordhaug.

Se intervju:

608502

– Tror ikke jeg har brukket noe
Han er usikker på hva velten får å si for La Flèche Wallonne og Liège–Bastogne–Liège.

– Heldigvis tror jeg ikke jeg har brukket noe, men nå er jeg full av adrenlin og kjenner ikke så mye smerte. Vi får se utover kvelden, sier han.

– Blir du klar til La Flèche Wallonne onsdag?

– Det er for tidlig å si. Akkurat nå føles det ikke sånn, men under rittet føltes det som jeg kunne begynt rett på La Flèche Wallonne med en gang, sier han.

Det var Astanas Enrico Gasparotto som vant Amstel Gold Race. Peter Sagan så ut til å ha seieren i lomma, men stivnet mot slutten og måtte se seg slått av både Gasparotto og Jelle Vanendert.

Se avslutningen her:

608428

Topp seks:
1 Enrico Gasparotto (Ita) Astana Pro Team 6:32:35
2 Jelle Vanendert (Bel) Lotto Belisol Team
3 Peter Sagan (Svk) Liquigas-Cannondale
4 Oscar Freire Gomez (Spa) Katusha Team
5 Thomas Voeckler (Fra) Team Europcar
6 Philippe Gilbert (Bel) BMC Racing Team