messi ronaldo
messi ronaldo
Cristiano Ronaldo og Mesut Özil feiret ledermålet på lekent vis.
Cristiano Ronaldo og Mesut Özil feiret ledermålet på lekent vis.

Messi – Ronaldo 41-41

Ronaldo toppet mål nummer 41 med leken feiring. To timer senere «utlignet» Messi scoringsrekorden på et omdiskutert straffespark.

Bilder med tillatelse fra Canal +.

Real Madrid - Sporting Gijón 3-1

Levante – Barcelona 1-2

La Ligas giganter slet begge mot svakere motstand lørdag, men for Lionel Messi og Cristiano Ronaldo ble det enda jevnere om kampen om tidenes toppscorertittel i La Liga.

Ronaldo hadde knapt rukket å feire ny rekord, før Messi satte to og utlignet til 41-41. Men det er fortsatt Ronaldo og Real Madrid som fører an på tabelltopp.

Se Ronaldos show i videovinduet over, og Messis tangering i videovinduet nederst i saken.

Med lørdagens 3-1-seier over Sporting Gijón hjemme på Santiago Bernabéu, ligger hovedstadslaget nå fire poeng foran de regjerende mesterne.

Slo tilbake etter baklengsmål
Gjestene, som ligger på nedrykksplass for øyeblikket, fikk imidlertid den beste starten på lørdagens oppgjør. Halvtimen var spilt da Sergio Ramos taklet inne i egen sekstenmeter og dommeren pekte på straffemerket. Forsvareren fikk gult kort for det som så ut som en hands.

Les også: Dortmund slo erkerivalen og har seriegullet i lomma

Miguel de las Cuevas var iskald fra straffemerket da han dyttet inn ledelse for Sporting Gijón.

Men gjestfriheten varte ikke lenge. Minutter senere viste Gonzalo Huguaín klokskap inne i boksen da han lurte seg fri fra sin oppasser og stanget innlegget fra Ramos i nettet. Dermed var lagene like langt, men i kjent stil kom Real som et uvær mot slutten av kampen.

Les også: Tévez med hat trick mot Norwich

Hvem andre enn Ronaldo?
For kvarteret før full tid lettet Cristiano Ronaldo trykket på hjemmefansens hjerter. Ángel Di Maria svingte et innlegg inn i boksen, og den portugisiske storscoreren stanget ballen i mål via stolpen. Dette var Ronaldos 41.seriemål denne sesongen. Målet ble feiret på lekent vis sammen med Mesut Özil.

Se feiringen og målene fra kampen i videovinduet øverst på siden!

Vondt gikk til verre for gjestene minutter etter Ronaldos ledermål da Roberto Canella ble tildelt kveldens andre gule for en takling på Di Maria.

Benzema ville være med på dansen
Karim Benzema ble byttet inn etter første omgang og franskmannen ville ikke la sine spisskompiser stjele alle overskriftene. For med drøyt åtte minutter igjen av kampen sikret Benzema 3-1-seier med et vakkert skudd etter pasning fra midtbanemaestroen Özil.

Hvem andre enn Messi?
I likhet med Real Madrid skulle også Messi og co. komme bakpå i lørdagens kamp. Barcelona slet lenge mot sesongens store overraskelse i La Liga, Levante. Vertene tok i første omgang ledelsen på straffespark.

Men i andre omgang bestemte Messi seg for å gi «gamlegutta» i Levante en innføring i tempo, teknikk og gnistrende angrepsfotball. Messi vendte opp, fintet seg forbi, slo vegg – og satte ballen kontrollert i venstre hjørne. Sett det før? Det har helt sikkert også Levantes forsvarsrekke. Likevel hadde de ikke mulighet til å henge med på de kjappe kombinasjonene.

18 minutter før slutt var det duket for Messi igjen. Denne gang etter et noe omdiskutert straffespark. Isaac Cuenca var forbi i feltet, men så ut til å bli dyttet overende av Botelho. Assistentdommeren signaliserte straffespark – til voldsomme protester fra Levante-spillerne og hjemmepublikummet.

Fra straffemerket var Messi som vanlig overlegen, og klinket ballen i krysset bak en sjanseløs Munúa.

Det ble ikke flere scoringer på Estadio Ciudad de Valencia. Barcelona puster dermed Real Madrid fortsatt i nakken – seks dager før selveste El Clásico på Camp Nou.

608352