edvald
edvald

Her er Boassons dom etter å ha testet VM-løypa

Tror ikke Cavendish kopierer gullet.

Se Amstel Gold Race direkte på TV 2 Sport og TV 2 Sumo søndag fra kl. 14.05.

Etter å ha testet ut høstens VM-løype tviler Edvald Boasson Hagen på at Mark Cavendish har muligheten til å kopiere triumfen fra København.

– Det blir hardt, men løypa passer meg bra, forteller Boasson Hagen til TV 2.

Les også: Nordhaug: – Jeg er pissnervøs!

– En fin løype
I forbindelse med at han er i Nederland for å sykle søndagens Amstel Gold Race benyttet 24-åringen anledningen til å forberede seg til mesterskapet i september.

– Det var veldig greit å få en gjennomkjøring når jeg først er i området. Det virker som en fin løype, men opp Cauberg blir det hardt, forteller han.

Høstens VM blir tøffere enn tilfellet var i Danmark i fjor. Løypa starter med 100 km gjennom en rekke av regionen Limburgs kommuner og avsluttes med en runde på 16,5 km, som sykles ti ganger – og som omtales som teknisk og kupert.

– Hva er forskjellen på årets og fjorårets løype?

– Det var to bakker i Danmark, som ikke var bakker. De bare kalte de for det. Her er det virkelige bakker som er over 1 km lange. Det kommer man til å merke ettersom de skal sykles ti ganger, svarer Boasson Hagen.

Les også: Første nordmann på pallen i Amstel Gold Race?

– Jeg tviler på om Cavendish er med i spurten
VM-løypa går i det samme området som vi kjenner igjen fra Amstel Gold Race. Og målgang er samme sted som den tredje etappen av Tour de France ble avsluttet i 2006, ca 1700 meter etter 1,5 km lange Cauberg, som på det verste har 12 prosent stigning.

– Dette betyr vel at Mark Cavendish ikke kommer til å kopiere VM-gullet fra i fjor?

– Jeg tviler på om Cavendish er med i spurten her. Dette er mer for allround-rytterne og for eksplosive klatrere enn for en ren spurter, mener Boasson Hagen.

Sky-rytteren hadde med seg rutinerte Kurt Asle Arvesen på rekognoseringen.

– Hvor godt VM-løypa passer meg får vi et svar på under søndagens Amstel Gold Race. Da er målgang på toppen av Cauberg, så vi får se om jeg henger med opp den siste bakken da. Samtidig er det viktig å understreke at det ikke er VM jeg tenker mest på akkurat nå, men det er dumt å ikke teste når jeg er i området, sier 24-åringen.