holmlia
holmlia

Bestekompisene møtes: – Det er hat

Bitre fiender når Lillestrøm og Vålerenga møtes.

Se Lillestrøm - Vålerenga direkte på TV 2 eller på tv2sumo.no fra kl. 20.00.

Holmlia er den nye vinen i fotball-Norge, men søndag kveld legges alle vennskapeligheter til side.

Fire gutter, en drabantby - og to fotballag. Lillestrøms Mathis Bolly og Ohi Omoijuanfo møter Vålerengas Chuma Anene og Mohammed Fellah i den mest intense duellen i Tippeligaen.

– Det er hat. Det er mye på spill. Det er samme faen om du taper tre kamper før vi møter Lillestrøm. Når vi spiller den kampen har vi glemt de andre. Den kampen teller alt, sier Mohammed Fellah.

Innenfor en radius på 100 meter vokste han opp med Mathis Bolly, Ohi Omoijuanfo og Chuma Anene. I samme nabolaget bodde også Strømsgodsets Adama Diomande. Også Crystal Palace-proff Jonathan Parr vokste opp i drabantbyen sørøst i Oslo.

– Jeg er veldig stolt av å være fra Holmlia. Jeg er født og oppvekst her. Har bodd her i 22 år og vil ikke flytte, sier Fellah, som fortsatt bor hjemme hos mor og far.

Les også: Slik tenner LSK-fansen spillerne før VIF-oppgjøret

Det gjør også Ohi og Chuma. Kun Mathis Bolly har flyttet ut fra barndomshjemmet og har fått egen leilighet i Lillestrøm.

– Det er en del unger som vokser opp her - og du ser at de har det lille ekstra, beskiver VIF-talentet Chuma Anene.

Les også: Gunnarsson: - Jeg har gått ned veldig mye

De gleder seg voldsomt til det TV 2-sendte oppgjøret på Åråsen.

– Du merker det på banen at alle er ekstra tent. Du går hardt inn i duellene. Hvis jeg for eksempel møter Fellah, så går vi ekstra hardt inn. Vi kjenner hverandre fra før. Det er sånn det er, og det er sånn det skal være, mener Mathis Bolly.

– Hvis jeg scorer mot Vålerenga kommer jeg garantert til å vise Holmlia-tegnet. Med masse jubel og skriking, sier Ohi Omoijuanfo, som er svært stolt av sine Holmlia-røtter.