TRAGEDIEN:  Piermario Morosini fikk hjertestans på banen under en Serie B kamp mellom Pescara og Livorno. Han ble gjenopplivet på banen, men døde senere i ambulansen. (Foto: PIERANUNZI LUCIANO/Afp)
TRAGEDIEN: Piermario Morosini fikk hjertestans på banen under en Serie B kamp mellom Pescara og Livorno. Han ble gjenopplivet på banen, men døde senere i ambulansen. (Foto: PIERANUNZI LUCIANO/Afp)

Udinese-spiller falt om på banen og døde

Piermario Morosini (25) fikk hjertestans og døde på vei til sykehuset. Alle helgens kamper avlyses i de profesjonelle ligaene i Italia.

– Det var en fantastisk gutt med flott personlighet og moral, sier Sergio Gasparin, tidligere Udinese-direktør, om den lovende, kreative midtbanespilleren, som falt om og døde på banen under en Serie B-kamp lørdag.

Piermario Morosini var på utlån fra Udinese til Livorno da den tragiske hendelsen inntraff lørdag ettermiddag. Gasparin kjente ham godt fra tiden i Udinese, og forteller Morosinis sterke historie.

– Dessverre kom han fra tøffe familieforhold. Han mistet foreldrene da han var ung, og senere mistet han broren. Han har alltid tatt vare på sin handikappede søster, og Morosini var hennes referansepunkt. Det er et stekt minne om hva han representerte. Han var ydmyk, nøktern og sa aldri noe stygt. Dette er tårer du aldri regner med.

Les også: – Nå kan du omfavne familien din igjen. Farvel, Mario

Den 25 år gamle Udinese-spilleren, Piermario Morosini, var på utlån i Serie B-klubben Livornos, da det katastrofale skjedde lørdag. Han mistet foreldrene i en bilulykke da han var ung, og senere mistet han broren. Han har alltid tatt vare på sin handikappede søster, og Morosini var hennes referansepunkt. Det er et stekt minne om hva han representerte.

Kampen mellom Pescara og Livorno ble umiddelbart avbrutt da Morosini kollapset på banen med hjertestans etter en halvtime.

Det medisinske personellet var på banen med det samme og startet gjenopplivningen. Rundt ham sto skrekkslagne spillere og trenere oppløst i tårer.

PANIKKEN:  Piermario Morosini fikk hjertestans på banen under en Serie B-kamp mellom Pescara og Livorno. Han ble gjenopplivet på banen, men døde senere i ambulansen. (Foto: Cristiano Chiodi/Ap)
PANIKKEN: Piermario Morosini fikk hjertestans på banen under en Serie B-kamp mellom Pescara og Livorno. Han ble gjenopplivet på banen, men døde senere i ambulansen. (Foto: Cristiano Chiodi/Ap)

Hjertet stanset flere ganger
Overlegen ved hjerteavdelingen ved sykehuset i Pescara var på kampen og prøvde å hjelpe. De skal ha klart å gjenopplive Morosini på banen, og han skal ha vært ved bevissthet da han ble fraktet inn i ambulansen. Men hjertet skal ha stoppet nok en gang under turen til sykehuset.

– Han fikk hjertestans, og dessverre var han ikke i live da han ankom sykehuset. Vi klarte ikke å gjenopplive ham, sier Dr. De Blasi ved sykehuset i Pescara til leggo.it.

- Jeg har ikke ord. Det er en tragedie. Du skal ikke dø så tidlig, og du skal ikke dø på en fotballbane, sier Daniele Sebastiani, Pescara-president til tuttomercatoweb.com

Hevder en bil blokkerte for ambulansen
Italienske medier skriver at en bil som tilhørte trafikkpolitiet blokkerte ambulansen da den skulle kjøre inn til stadion.

- Jeg vet ikke hvorfor ambulansen kom sent, men jeg vet at inngangen til matta var blokkert av et kjøretøy, sier Pescara-leder Danilo Iannscoli.

Morosini har spilt en rekke u-landslagskamper for Italia, og var kjent som en kreativ midtbanespiller.

morosini b (Foto: PONTUS LUNDAHL, © JN PG/alj/ql)
morosini b (Foto: PONTUS LUNDAHL, © JN PG/alj/ql)

Tragedien som nå rammer italiensk fotball, skjer bare to dager etter at 17 år gamle Mirko Fersini døde. Lazios juniorspiller døde etter å ha havnet i koma etter en scooterulykke. Ulykken skjedde 6. april.

Flere tragiske hendelser
For under en måned siden ble Bolton-spiller Fabrice Muamba rammet av det samme, i FA-cupens kvartfinale mellom Tottenham og Bolton. Muambas tilstand var lenge kritisk, men 23-åringen er nå på bedringens vei og har operert inn en hjertestarter.

I høst skjedde det på norske baner da Carl-Erik Torp kollapset under en kamp mellom Brann og Sogndal. Torp berget livet, og har også operert inn hjertestarter.

– Tragisk dødsfall i fotballfamilien. Piermario Morosini kollapset på banen og døde senere på sykehuset. Tragisk og uforståelig. Rest in peace, Morosini, skriver Torp på Twitter.

Ståle Solbakken opplevde også det samme som FCK-spiller i 2001. Under en trening fikk han hjertestans som varte i sju minutter. Han fulgte legens råd om å legge opp som fotballspiller. I stedet returnerte han til fotballen som en av de mest suksessrike trenerne i skandinavisk fotball.