Tiago Bebe (Foto: Anna Gowthorpe/Pa Photos)
Tiago Bebe (Foto: Anna Gowthorpe/Pa Photos)

Politiet etterforsker Manchester United-overgang

Penger i forbindelse med Bébé-overgangen er på avveie.

London (TV 2 Sporten): De aller fleste måtte gni seg i øynene da Manchester United kjøpte Bébé sommeren 2010. Ikke bare var portugiseren et fullstendig ubeskrevet blad, han kostet over 65 millioner kroner da Alex Ferguson valgte å åpne lommeboken.

Kort tid før rødtrøyene hentet Bébé bra Victoria Guimaraes, kunne de ha kjøpt ham for et beløp som er av lommerusk å betrakte for United.

På toppen av det hele bodde 21-åringen i et hus for hjemløse.

Les også: Mancini: – Manchester United er perfekte - vi er det motsatte

Penger på avveie
Flere engelske aviser, deriblant The Times, melder at antikorrupsjonspolitet i Portugal nå etterforsker overgangen. Etter sigende kan ingen gjøre rede for hvor i overkant av 25 millioner kroner av transferbeløpet har hatt veien.

Manchester United skal ikke ha gjort noe galt, men en som ofte er sentral i forbindelse med klubbens handlinger på overgangsmarkedet kan være innblandet. Jorge Mendes er ofte involvert når Premier League-lederne kjøpere spillere. Han er agent for blant andre Cristiano Ronaldo, Nani og Anderson, og han spilte en viktig rolle da trioen ble en del av Fergusons stjernegalleri. Han hadde også et ord med i laget da David de Gea dro til Old Trafford for snart ett år siden.

Les også: Tysk journalist til TV 2: – Hjelpeløs, planløs og null kontroll over spillergruppen

Kjøpte usett
Mendes' agentbyrå vil ifølge The Times ikke kommentere om de har blitt kontaktet av politiet, men etterforskingen om hvor pengene har tatt veien har startet.

Alex Ferguson er vanligvis klar på at han aldri kjøper spillere uten å ha sett dem i aksjon, men med Bébé punget han ut uten å ha sett unggutten berøre en fotball. TV 2 Sporten vet at flere Manchester United-spillere ikke ble noe mindre overrasket over Bébé-overgangen da han slet med å prestere på samme nivå som resten av troppen på lagets treninger.

Kantspilleren har ikke startet en eneste Premier League-kamp for Manchester United, og han ble før sesongstart lånt ut til Besiktas.