kooooln
kooooln

Tysk journalist til TV 2: – Hjelpesløs, planløs og null kontroll over spillergruppen

Köln-direktøren beklager at han måtte si opp Ståle Solbakken, mens tyske medier beklager at han ikke ble sagt opp tidligere.

Köln/Bergen (TV 2 Sporten): – Vi tok den endelige avgjørelsen i går, men begynte å tenke etter tapet mot Mainz. Vi så at laget ikke var i stand til å takle situasjonen, og måtte gjøre endringer, sier Köln-direktør, Claus Horstmann til TV 2 Sporten.

Uvanlig for Köln å ha en trener så lenge
Torsdag var Solbakken i møtet med Horstmann, som ga beskjeden om at nordmannen var ferdig i klubben. Etter møtet sa Solbakken til TV 2 Sporten at han var forbannet. Det forstår Köln-direktøren.

Les også: Solbakken-assistent: – Det blir en rolig vår for alle sammen
Les også: Dette mener norske trenere om Solbakken-sparkingen

– Det er klart jeg skjønner frustrasjonen hans. Å stå ved én trener over så lang tid var en ny og uvanlig situasjon for klubben. Vi gjorde alt vi kunne for at det skulle lykkes sammen, men med åtte poeng på de siste tretten kampene måtte noe gjøres. Et nedrykk til nivå to ville ha ført til betydelig reduserte inntekter, og det kan vi ikke risikere, sier Horstmann.

– Hjelpesløs
TV 2 Sporten snakket også med en journalist i den tyske kanalen, WDR, som følger Köln tett. Han er ikke overrasket over sparkingen, men heller at det ikke skjedde tidligere.

Les også: Kicker-redaktør: – Amatører styrer Köln

- Det var absolutt den riktige avgjørelsen å sparke Ståle Solbakken. Det eneste problemet er at det skjer for sent. Han burde ha blitt sparket for fire-fem uker siden, sier WDR-reporter Jochen Hilgers.

– Hvorfor det?

– Solbakken når ikke gjennom til spillerne. Han er hjelpesløs, han hadde ikke noen plan lenger, og visste ikke hvordan han skulle få kontroll over spillergruppen. Alle skandalene i det siste har vært et tydelig bevis på det, sier Jochen Hilgers.

Les også: Her er skrekktallene Solbakken kan trøste seg med