Mohamed Taibi Nur Suryani (Foto: INDRANIL MUKHERJEE/Afp)
Mohamed Taibi Nur Suryani (Foto: INDRANIL MUKHERJEE/Afp)

Er høygravid når hun konkurrerer i London-OL

– Skal be babyen om å ikke sparke.

Når den malaysiske skytteren Nur Suryani Mohamed Taibi skal konkurrere under London-OL er det ikke bare nervene hun må kontrollere.

Den gravide 29-åringen fra Perak, rundt 200 km nord for Malaysias hovedstad Kuala Lumpur, har nemlig termin den 2. september.

London-OL går av stabelen fra 27. juli til 12. august.

– Jeg skal snakke til babyen før jeg konkurrerer: «Ingen sparking. Vær så snill, hold deg rolig i en time og 15 minutter», sier Suryani til Reuters.

Hun er skytter, og skal dermed ikke delta i en av idrettene som er mest utfordrende fysisk sett. Konsentrasjonen må imidlertid være helt på topp, og det ekstra stresset og presset man får under et OL blir den store utfordringen.

Les også: Her gjør Tom (12) noe ikke engang Shaun White har klart

Idrettslederne i Malaysia har imidlertid vært bekymret for flyreisen, men Suryani lar seg ikke affisere og hører i stedet på flyselskapenes anbefalinger.

– Når jeg drar til London er jeg i uke 33, når jeg kommer tilbake jeg i uke 34. Den malaysiske OL-komiteen ville sende meg til London tidlig fordi de er redde, men det jeg har hørt fra flyselskapene er at det er etter 35 uker at det ikke er anbefalt for gravide kvinne å reise, sier hun.

Les også: Saudi-Arabia sender ikke kvinner til

Kun problemer i svangerskapet kan nå hindre henne i å reise til London.

– Målet mitt er å delta. Om jeg har problemer eller om det er noe som kan sette barnet i fare, så vil jeg revurdere om jeg skal dra aller ikke. Men jeg føler meg sterk, og mannen min sier at «så lenge du føler for det og har energien, så er det babyen som sier til deg at du skal gå», forteller Suryani.

Hun konkurrerer normalt sett i 10 m luftrifle og 50 m rifle, 3 stillinger. Den sistnevnte øvelsen blir imidlertid umulig under OL.

– Ja, jeg kan ikke skyte liggende med den store magen, ler Suryani, som kvalifiserte seg til OL bare dager etter at hun fant ut at hun var gravid.