lorenskog
lorenskog
maradona hockey
maradona hockey

Historiske Oilers tok «bøtta» hjem

De tok sitt første seriegull noensinne i februar. Fredag kveld toppet de den historiske sesongen med NM-gull.

Lørenskog – Stavanger Oilers 1-2

Klubben som først ble stiftet i det nye årtusenet, tok etter 12 år sin første «dobbel». For to år siden ble klubben norgesmester, men i år så «toppa de heile driden» – som de sier i oljebyen.

– Jeg var helt sikker på at vi skulle vinne. En utrolig god følelse å være med på å glede så mange fine, unge hockeyspillere - og byen vår, sa Petter Thoresen etter kampen.

– Vi har levd med forventningene hele veien. Vi føler litt at vi har hatt Hockey-Norge mot oss, da er det ekstra deilig å avgjøre det til slutt, sier matchvinner Lars Peder Nagel.

– Hvis vi rekker flyet blir det veldig stas, sier Nagel og river av seg mikrofonen.

Åpnet med Maradona-mål
Stavanger Oilers har matchpuck i den sjette NM-finalen, men det var vertene som åpnet best. Halvveis i første periode bestemte Sundelius for å sette igang et vanvittig soloraid. Lørenskog-spilleren fintet seg lekende lett forbi omtrent samtlige Oilers-spillere, og seilte over isen som en majestet, før han dro av Oilers-keeperen og satte pucken i buret.

En scoring som fikk tankene til å sprinte flere tiår tilbake i tid, til en grønn gressmatte og en kamp mellom gigantene, England og Argentina, og den minste, men største av dem alle: Diego Maradona. Sundelius' scoring fikk ham til å se ut som nettopp hockeyens Maradona i det øyeblikket.

608106

Hockeyens Maradona eller ei, Lørenskog kontrollerte første periode etter at Martin Strandfeldt for andre kamp på rad pådro seg en 2+10-utvisning. Dermed gikk spillerne i garderoben på stillingen 1-0 til hjemmelaget.

Andre periode begynte med lavere intensitet enn det som preget den første, men Oilers viste muskler. Det skulle gjestene også få betalt for. I overtall mottok Ryan MacMurchy en dropp, som han klinket videre i mål – og igjen var lagene likt i Lørenskog ishall.

I tredje periode var temperaturen skyhøy i det som kan bli den avgjørende finalen. Nok en periode preget av svært mange utvisninger, og mye knuffing mellom spillerne. Spesielt lå Martin Strandfelts hode på Lørenskog-blokken. Og mens Lørenskog-spillerne var mest opptatt av å hevne seg på Oilers' poengkonge, satte Lars Peder Nagel pucken i mål i spill tre mot fire – og ble matchvinner, seriemester, norgesmester og sannsynligvis partykonge i løpet av kvelden og natten.

– Hvis vi rekker flyet, blir det helt sykt i Stavanger

stavangeroi
stavangeroi

Saken oppdateres.