Italiensk frokost med omelett og skinke. (Foto: God morgen Norge)
Italiensk frokost med omelett og skinke. (Foto: God morgen Norge)

Italiensk frokost gir en god start på morgenen

Her er oppskriften på italiensk omelett.

– En italiensk frokost består gjerne kun av en cappucino og en croissant eller noe søtt bakeverk. I Genova, nord i Italia, spiser de gjerne Focaccia med salt og oliven til cappucinoen, forteller den italienske kokken Fernando Posso.

– Men i dag utvider vi frokosten med et litt mer mettende alternativ, en fritatta eller på norsk, en omelett, sier Wenche Andersen.

Les også: 8 tips for en god start på dagen

Italiensk frokost-colazione

Laget i samarbeid med kjøkkensjef Fernando Posso ved restaurant Vito – Vollen Marina i Oslo

Frittata med fennikel og skinke ( speck) - en Italiensk omlett

Til 1-2 personer

Saftig, grovt brød til helgefrokosten? Her er oppskriften!

Dette trenger du:

1/2 fennikel

Olje + smør til steking

2 skiver «speck» , spekeskinke eller spekepløse

4 egg

Ev finhakket persille

Slik gjør du:

Varm stekeovnen til 220 oC.

Bruk en liten stekepanne med ildfast eller avtakbart håndtak.

Del fennikel i tynne skiver og surr myk i olje og smør i en stekepanne. Visp lett sammen eggene ( trenger ikke tilsette salt) og hell over fennikel og skinke i pannen. Tilett hakket persille. Rør lett om slik at bunnen begynner å stivne. Sett pannen på midterste rille i varm stekeovn og stek til frittata er stivne og er gyllen på toppen, 4-5 min.

Server med revet parmesan eller mascarponeost formet som små «egg» og evt litt skinke.

Les også:

Slik lager du engelsk frokost

Her får du oppskriften på 5 vaffelrører