Johan Cruyff (Foto: PETER DEJONG/Ap)
Johan Cruyff (Foto: PETER DEJONG/Ap)

– Liverpool vurderer å hente Cruyff som ny sportsdirektør

Den nederlandske legenden kan ta over for Damien Comolli.

Liverpool-eierne i Fenway Sports Group har Johan Cruyff på listen over potensielle kandidater til å ta over som sportsdirektør på Anfield, melder BBC Sport.

I går ble det klart at klubben hadde sparket Damien Comolli fra stillingen etter at flere av klubbens signeringer ikke har slått til. Comolli var med på å hente spillere som Andy Carroll, Stewart Downing og Jordan Henderson til Liverpool.

Nå kan altså Cruyff bli mannen som skal få orden i sakene.

Utrolig karriere
Som spiller var Cruyff i mange år regnet som en av verdens aller beste. Nederlenderen var den aller beste på et meget sterkt nederlandsk landslag og vant blant annet Gullballen i 1971, 1973 og 1974. Kun Michel Platini, Marco van Basten og Lionel Messi har vunnet den like mange ganger.

Cruyff banket inn over 200 mål for Ajax og Barcelona og nevnes ofte når tidenes beste fotballspiller skal kåres.

Johan Cruyff og Franz Beckenbauer (Foto: Scanpix/Pa Photos)
Johan Cruyff og Franz Beckenbauer (Foto: Scanpix/Pa Photos)

Men det var ikke bare som spiller 64-åringen hadde suksess. Etter en periode som sjef for Ajax tok han i 1988 over Barcelona. Der hentet han inn spillere som Ronald Koeman, Michael Laudrup, Romário og ikke minst Josep Guardiola.

Som trener på Nou Camp vant han blant annet fire La Liga-titler og Serievinnercupen én gang før han ga seg i 1996. På det tidspunktet var han den mestvinnende treneren i Barcelonas historie, men på den listen er han nå blitt passert av sin tidligere elev Pep Guardiola.

De siste årene har Cruyff hatt roller i Ajax, mexicanske Chivas, samt trent det katalanske «landslaget».

Van Gaal også aktuell
Om det er aktuelt å hente Cruyff til akkurat den samme rollen som Comolli, er foreløpig usikkert. Målet til Liverpool-eieren er å få inn noen som kan hjelpe Kenny Dalglish samtidig som de har kontroll på speiderne og rekrutteringen i klubben, skriver BBC.

Les også: Liverpool sparket sportsdirektør Comolli

Men det er ikke bare Cruyff som meldes aktuell for de rødkledde. Også Louis van Gaal skal være et navn som frister. Forholdet mellom nettopp Cruyff og van Gaal er iskaldt - og bedret seg ikke akkurat da Cruyff hindret van Gaal fra å ta over som ny direktør i Ajax tidligere i år.

Hvem vil du ha som ny sportsdirektør i Liverpool? Ta debatten i kommentarfeltet!