Robin van Persie og Thierry Henry (Foto: Kirsty Wigglesworth/Ap)
Robin van Persie og Thierry Henry (Foto: Kirsty Wigglesworth/Ap)

Før Premier League-runden: Van Persie kan slå Henry-rekord

Les deg opp før helgens runde i Premier League.

London (TV 2 Sporten): Med bare fem serierunder igjen, nærmer vi oss Premier League-avslutningen med stormskritt. Helgen blir litt amputert på grunn av semifinalene i FA-cupen.

Norwich-Manchester City (13.45):
Norwich berget plassen for flere uker siden, men laget har vist at de på ingen måter har planer om å ta en tidlig ferie. Seieren på White Hart Lane sist var uventet, og kanarifuglenes første mot en av storklubbene i Premier League denne sesongen. Hjemme på Carrow Road er Norwich sterke. Forrige nederlag kom mot Manchester United i februar. Da ble Ryan Giggs matchvinner på overtid.

Manchester City så ut til å være helt ute av gullkampen, men byrivalens tap i Wigan og den solide prestasjonen mot WBA på Etihad, gjør at håpet om å vinne tittelen fortsatt lever. Det er borteformen som har gjort at Manchester United har overtatt tabelltoppen, og City står med tre strake kamper på fremmed gress uten seier. Roberto Mancinis gutter kan legge press på United som først spiller søndag.

Sunderland-Wolverhampton (16.00):
Sunderland gikk på en stjernesmell mot Everton i forrige runde med et 0-4-tap på Goodison Park. De svarte kattene vant sju av de ti første med Martin O'Neill ved roret, men nå har de bare vunnet to av de ni siste.

Wolverhampton er håpløst fortapt i bunnen av tabellen, og kun naiv teori kan sørge for at de berger plassen i Premier League. Med sju strake tap er det heller ingenting som umiddelbart tyder på at ulvene skal varte opp med en snuoperasjon av de sjeldne. Klubben har bare tatt stakkarslige fem poeng i 2012.

Swansea-Blackburn (16.00):
Swansea har i utgangspunktet lite å spille for. Fornyet kontrakt er sikret, og de har vist tegn til at spillerne begynner å bli slitne av en lang sesong. Stortapet for QPR på Loftus Road gjør at revansjelysten bør være der, i tillegg til at waliserne har god statistikk hjemme på Liberty Stadium.

For Blackburn ser det etter hvert ganske mørkt ut. Fire strake tap har sendt dem under streken, og de fleste har fått erfare at det ikke er enkelt å ta poeng i Wales. Totalt har det bare blitt én seier på de seks siste for Rovers, som riktignok bare har tre poeng opp til trygg grunn.

West Bromwich-Queens Park Rangers (16.00):
Da West Bromwich slo Blackburn forrige helg, var Roy Hodgson klar på at plassen i Premier League er berget. Uttalelsene tydet på at hva som skjer i avslutningen ikke er spesielt viktig for WBA-manageren. I tillegg er Midlands-klubben sterke borte enn hjemme i ligaen.

QPR karret seg over nedrykksstreken med 3-0-seieren over Swansea i midtuken. Med selvtilliten i orden, bør det være gode muligheter mot et West Bromwich i feriemodus. Sju av elleve bortepoeng i Premier League denne sesongen har kommet i Midlands-området. Da Queens Park Rangers slo Swansea, var det første gang de holdt nullen siden oktober.

Manchester United-Aston Villa (17.00):
Manchester Uniteds vei til gullet så en stund ut til å bli en formalitet, men tapet for Wigan gjør at rødtrøyene nå må få opp dampen. Vi må helt tilbake til 2005 for å finne sist gang Alex Fergusons mannskap gikk på to nederlag i april. Når United løper ut på Old Trafford-gresset på søndag, kan avstanden ned til City være på bare to poeng.

Aston Villa har fire kamper uten seier, men har spilt uavgjort i de to siste. Alex McLeish har aldri slått Alex Ferguson i en managerduell. Birmingham-klubben ligger kun seks poeng over nedrykksstreken.

Arsenal-Wigan (21.00):
Arsenal virker ustoppelige fra å ta tredjeplassen i Premier League. «The Gunners» har vunnet ni av de ti siste, og nederlaget for Queens Park Rangers for to uker siden ser ikke ut til å ha vært noe annet enn et arbeidsuhell. Robin van Persie er ute etter å ta Thierry Henrys scoringsrekord fra 2004. Franskmannen scoret da 30 ganger, og nederlenderen står bokført med 27 fulltreffere.

Wigan virket lenge fortapte, men nå ligger de omsider over streken. Laget har spilt godt over tid, og de ble belønnet med en fortjent seier over selveste Manchester United på onsdag. Roberto Martinez har tapt samtlige av kampene i London denne sesongen.