deeel
deeel

Legenden sendte Juventus til topps med dette frekke frisparket

Alessandro Del Piero (37) ser aldri ut til å glemme gamle kunster.

Juventus – Lazio 2-1

Video med tillatelse fra Canal+

For en Juventus-supporter kan det knapt bli vakrere. For alle som er glade i fotball er det omtrent like herlig. Alessandro Del Piero, en av fotballhistoriens store legender, kom inn i det 73. minutt for titteljagende Juventus, avgjorde og sendte klubben til topps i Serie A.

Les også: Se Agüero-showet som sendte City tilbake i tittelkampen

En spiller av de sjeldne i moderne fotball, som har blitt i Juventus både i enorm medgang og i blytunge tider – helt siden flere av lagkameratene fortsatt var på bleiestadiet.

Ni tittelløse år
Den stolte Torino-klubben har ikke vunnet Serie A siden Del Piero feiret tiårsjubileum i klubben. Nå, ni år senere, øyner de italienske gigantene tittelen igjen.

I møtet med tredjeplasserte Lazio måtte Juventus vinne for å få et ørlite forsprang i tetstriden foran Milan. Det så likevel lenge ut til å ende med poengdeling mot Lazio. Simone Pepe sendte vertene i ledelsen med et brassespark av høy klasse, før Stefano Mauri stanget inn utligningen rett før pause.

Men med en 37-åring med uvanlig målteft på benken, visste Antonio Conte råd. 17 minutter før slutt tok han grep og satte inn Del Piero – som kun brukte ni minutter på å avgjøre oppgjøret og sende Juventus til topps på tabellen.

Lurte alle
Den mestscorende Juventus-spilleren gjennom tidene, vartet denne gangen opp med en aldri så liten frekkis. Mens frispark-ekspert, Andrea Pirlo, kranglet med dommeren, blåste Del Piero til fra 25 meter i lengste hjørne.

Alessandro Del Piero (Foto: OLIVIER MORIN/Afp)
Alessandro Del Piero (Foto: OLIVIER MORIN/Afp)

Se alle scoringene i videovinduet over.

Nå ligger Juventus ett poeng foran Milan på tabellen, og leder også i innbyrdes oppgjør, som er tellende i Serie A.