jenter
jenter

Mørk-snerten tilbake da Larvik tok første stikk

Favorittene, Byåsen og Larvik, innfridde i semifinalene på bortebane – og er på stø kurs mot finale før returmøtet lørdag.

Storhamar – Larvik 25-31

Stabæk – Byåsen 24-29

Verken Stabæk eller Storhamar klarte å matche seriens to topplag i onsdagens semifinaler i sluttspillet.

Seriemester, Larvik, slet imidlertid lenge med Anja Edin og Storhamar. Den fremtidige Larvik-spilleren, og Gro Hammersengs utkårede, viste meget gode takter, med flere scoringer og lekre innspill. Men på høyrekanten for Larvik meldte Nora Mørk seg på i kampen om OL-plass.

Se en rekke av scoringene i videovinduet øverst.

Mørk viste få tegn til å ha slitt på sidelinjen i 11 måneder. Snerten i skuddarmen var definitivt tilbake, og knærne holdt godt nok til at hun gjentatte ganger løp fra vertene.

jenter
jenter

Lillesøster scoret flest - storesøster vant
Lagvenninne Linn-Kristin Riegelhuth-Koren måtte se lillesøsteren, Bettina, sette dobbelt så mange mål som henne. Bettina scoret åtte for Storhamar, men dessverre for Storhamar er de gamle fortsatt eldst.

For selv om Storhamar holdt følge lenge, vant rutinen til slutt. De siste minuttene gikk luften ut av hardtkjempende verter – og seriemesteren kunne komfortabelt dra i land en 6-målsseier.

Byåsen var slett ikke dårligere, og styrte stort sett hele oppgjøret mot Stabæks ungjenter. Det endte til slutt med 5-målsseier for Tonje Nøstvold og co.

Overraskende tap for seriemesteren
I herrenes kvartfinaler ble det jevnere. Nøtterøy klarte bare uavgjort hjemme mot FyllingenBergen, og med det har bergenserne hjemmefordel i returmøtet.

ØIF Arendal sjokkerte seriemesteren med tremålsseier, 30-27. Sørlendingene var nærmere kvalikplass enn tetstrid i serien, men tok en meget solid hjemmeseier i kvartfinalen. David Svenningsen ble toppscorer med åtte mål, mens Kent Robin Tønnesen og Erlend Mamelund scoret flest for Haslum med sju nettkjenninger hver.

I Elverum vant vertene med tre mål mot Runar, og det ligger an til å bli en jevn batalje i returmøtet.