Sergio Aguero senket WBA. Hans andre mål her. (Foto: Nick Potts/Pa Photos)
Sergio Aguero senket WBA. Hans andre mål her. (Foto: Nick Potts/Pa Photos)

Se Agüero-showet som sendte City tilbake i tittelkampen

Carlos Tévez var tilbake fra start og scoret for Manchester City, men en annen argentiner styrte showet da WBA fikk bank på Etihad.

Manchester City - West Bromwich 4-0
Se sammendrag av kampen i videovinduet øverst!

Etter tre Premier League-kamper på rad uten seier ville Manchester City-stjernene vise sitt hjemmepublikum hva som bor i dem. Den stjernen som skinte sterkest onsdag var Sergio Agüero, som scoret to og hadde to målgivende da hjemmelaget vant 4-0 over West Bromwich.

Carlos Tévez, som startet for de lyseblå for første gang på sju måneder, scoret også, mens David Silva rundet av målfesten for Roberto Mancinis mannskap.

Etter at Manchester United rotet seg bort og tapte for Wigan på DW Stadium er avstanden nå bare fem poeng opp for Manchester City, hvilket betyr at det virkelig er kamp igjen på toppen av Premier League-tabellen.

Det er enda ikke for sent å bli med! Spill Premier League-manager
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Drømmestart for hjemmelaget
Allerede på kampens første sjanse tok de lyseblå ledelsen. Sergio Agüero avanserte med ballen over halve WBAs banehalvdel, dro seg fri fra et par oppassere og banket ballen i mål fra like utenfor sekstenmeterfeltet. Forsvarsspillet var passivt, men det var en meget god prestasjon av City-spissen.

Dette var Agüeros 14. mål på hjemmebane denne sesongen, et antall kun ligaens toppscorer Robin van Persie (15 mål på Emirates) har bedre enn denne sesongen.

Etter snaue halvtimen kunne gjestene utlignet. Et farlig innlegg fra høyre var nær å finne Shane Long, men spissen rakk ikke fram og hjemmelaget slapp med skrekken.

Like etter kom City til sin andre store sjanse i omgangen. Micah Richards ble spilt gjennom og kom seg forbi Ben Foster, men avslutningen fra backen ble reddet på streken av Craig Dawson.

Lagene gikk til pause på stillingen 1-0 til de lyseblå, i det som var en kjedelig 1. omgang på Etihad Stadium.

Fyrverkeri etter pause
To minutter ut i 2. omgang var Samir Nasri nære på å doble ledelsen for Roberto Mancinis mannskap. Innlegget fra siden var presist, og volleyforsøket fra Nasri var ikke dumt, men skuddet gikk i nettveggen.

Da meldingen på høyttaleranlegget kom om at Wigan hadde tatt ledelsen mot Manchester United var det som om hjemmelaget fikk en ekstra vitamininnsprøytning, og i det 54. minutt doblet de lyseblå ledelsen. Samir Nasri serverte til Sergio Agüero, som fra litt skrått hold til venstre i feltet satte inn 2-0 bak Ben Foster.

Tévez scoret sesongens første
Etter en time kom også scoringen som bare måtte komme på Etihad Stadium. Sergio Agüero tok seg rundt på venstrekanten, la flatt ut igjen i feltet og sant sin angrepsmakker Carlos Tévez. Fra ti meters hold var argentineren nødt til å score, og selv om ballen gikk via en WBA-forsvarer vil scoringen for all ettertid stå som Tévez' første Premier League-scoring sesongen 2011/2012.

Minuttet etter ble Tévez tatt av banen, og da hjemmepublikummet responderte med stående applaus skjønte nok Roberto Mancini at argentineren var tilbake i varmen hos flesteparten av de lyseblås supportere.

Silva la på til 4-0
Bare to minutter etter Tévez-byttet scoret hjemmelaget igjen. Nok en gang spilte Sergio Agüero tilretteleggerrollen, og fant en David Silva som var på vei gjennom på venstresiden. Alene med Ben Foster var spanjolen iskald og vippet ballen i en elegant bue over den utrusende keeperen.

Etter 74 minutter ble nok en argentiner klappet av på Etihad Stadium. Edin Dzeko fikk spille det siste drøye kvarteret i stedet for kampens store spiller Sergio Agüero. Bosnieren klarte ikke å pynte på scoringsshowet, men 4-0-seier i egen lekegrind kombinert med Manchester United-tap i Wigan var nok mer enn noen av de lyseblå supporterne hadde turd å håpe på i lys av de siste ukers hendelser.

Carlos Tevez og David Silva (Foto: Nick Potts/Pa Photos)
Carlos Tevez og David Silva (Foto: Nick Potts/Pa Photos)

Kan Manchester City likevel kjempe om ligagullet? Kan United være det neste laget til å oppleve en tapsrekke? Ta diskusjonen i kommentarfeltet under!