QPR spillere feirer Joey Bartons scoring mot Swansea (Foto: GLYN KIRK/Afp)
QPR spillere feirer Joey Bartons scoring mot Swansea (Foto: GLYN KIRK/Afp)

QPR knuste Swansea og tok viktige poeng i bunnstriden

Joey Barton startet hjemmelagets scoringsfest da nye viktige poeng ble sikret på Loftus Road.

Queens Park Rangers - Swansea 3-0
Se sammendrag av kampen i videovinduet øverst!

QPR har for alvor våknet i bunnstriden, og mot Swansea tok Mark Hughes' mannskap nok en sterk hjemmeseier i kampen om å unngå nedrykk. Joey Barton, Jamie Mackie og Akos Buzsaky scoret målene for London-klubben, som sendte hjemmelaget opp i 31 poeng og en avstand på to poeng ned til nedrykksstreken.

Kan du skape et vinnerlag? Spill Premier League-manager
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Overtidsscoring i 1. omgang
Bortelaget var svært nære å ta ledelsen etter et kvarter, da et hjørnespark plutselig havnet i beina på Scott Sinclair inne i feltet. Kantspilleren bommet på ballen da han skulle avslutte, og fikk ikke trøblet QPR og målvakt Paddy Kenny.

På overtid i 1. omgang scoret QPR, og da det gjaldt som mest for hjemmelaget var det kaptein Joey Barton som tok ansvar for Mark Hughes' mannskap. Et uinnlegg fra Adel Taarabt på høyre havnet til slutt hos Barton på kanten av sekstenmeteren. Midtbanespilleren avanserte noen meter innover før han smelte ballen i det lengste hjørnet til en utrolig viktig ledelse.

Mackie og Buzsaky la på etter hvilen
Ti minutter ut i den 2. omgangen doblet Jamie Mackie ledelsen for QPR, da han mottok et langt oppspill fra Anton Ferdinand, tok seg rundt Ashley Williams og avsluttet via leggen på Angel Rangel og i mål bak Michel Vorm. Det var en flott prestasjon av formspilleren, som har vært en viktig bidragsyter til QPRs poengfangst de siste ukene.

Halvveis i omgangen kom kampens siste mål, og nok en gang var det de blå og hvite som puttet. Akos Buzsaky mottok ballen på omlag tjue meter og banket til med høyrefoten. Ballen suste inn bak en måpende Michel Vorm, og ungareren og resten av lagkameratene kunne med det feire en meget sterk 3-0-seier.

Akos Buzsaky og Joey Barton feirer førstnevntes 3-0-scoring over Swansea. (Foto: Kirsty Wigglesworth/Ap)
Akos Buzsaky og Joey Barton feirer førstnevntes 3-0-scoring over Swansea. (Foto: Kirsty Wigglesworth/Ap)

Betyr enormt i bunnen
Med denne seieren tok QPR et lite skritt bort fra bunnstriden, men etter at Wigan også vant er det fremdeles ingen betryggende avstand ned for London-laget. Blackburn på 19. plass har 28 poeng, Bolton på 18. har 29, mens både Wigan på 17. og QPR på 16. står med 31 poeng.

Dette var forøvrig den første gangen ett av disse lagene slo et av de nyopprykkedee lagene denne sesongen. Begge lagene har tapt sine to oppgjør mot Norwich, mens det motsatte oppgjøret lagene imellom på Liberty Stadium endte 1-1.

Hvem rykker ned? Ta diskusjonen i kommentarfeltet under!