Mushaga Bakenga (Foto: MICHEL KRAKOWSKI/Afp)
Mushaga Bakenga (Foto: MICHEL KRAKOWSKI/Afp)
Anthony Annan (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/SCANPIX)
Anthony Annan (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/SCANPIX)

– Lokal klubb får to mill etter Bakenga-overgangen

Rosenborg har kommet til enighet med motparten i tre tvistesaker.

Start og Rosenborg har endelig kommet frem til en løsning på tvistesaken i forbindelse med videresalget av Anthony Annan til tyske Schalke.

Saken er løst ved forlik, melder ikstart.no. Men ingen av klubbene ønsker å kommentere detaljene i avtalen.

– Dette har vi jobbet med over lengre tid og RBK har hatt lignende saker med andre klubber. Det har derfor vært noe komplisert å komme frem til en felles forståelse og løsning. Det har vi imidlertid nå klart uten å involvere NFF sin voldgiftsdomsstol og det er vi glade for, sier daglig leder i Start, Sveinung Hovstad.

Les også: Her er ukens «Retro»: AaFK-spillere kastet klærne

– Vanskelig sak
Ghaneseren kom til RBK fra nettopp Start i 2008, og ble solgt videre til Schalke i fjor. Klubbene har vært uenige om tolkningen av videresalgklausulene.

RBK har også løst sine tvistesaker med Aalesund og Nationalkameratene, som gikk på videresalgene av henholdsvis Tor Hogne Aarøy til JEF United og Mushaga Bakenga til Club Brugge.

– Dette har vært en vanskelig sak. Når vi nå fikk til en løsning uten å gå veien om NFFs voldgiftsapparat så er vi godt fornøyd, sier en tilfreds sportslig leder i Rosenborg, Erik Hoftun, til rbk.no.

– Får to mill etter Bakenga-overgangen
Ifølge adressa.no får den lokale klubben Nationalkamaretene rundt to millioner kroner som følge av Bakengas Brügge-overgang.

– Jeg kan si at det er et betydelig sjusifret beløp som Nationalkameratene får, sier klubbens advokat Andreas Ekker til adressa.no.

– Det betyr mye for oss, selvfølgelig. At vi, den lille breddeklubben, sitter igjen med penger. Vi er glad for at denne avtalen som Harald Haugan i 2007 sto i spissen for, sammen med Andreas Ekker, ble gjennomført sik at vi i da kan nyte godt av pengene, sier Trine Kotsbakk, som leder fotballavdelingen i klubben.